Plan de afaceri IMM

7x puncte

categorie: Economie

nota: 9.39

nivel: Facultate

Societatea LION SA se va īnfiinţa prin asocierea societăţilor SOCOM TĀRNAVA şi Lion Trading īn scopul de a produce mic mobilier pentru copii destinat pieţei olandeze. Cele două societăţi care se asociază sunt parteneri īncepānd din 1987 şi sunt specializate pe domeniul producţie, respectiv al proiectării şi desfacerii de mic mobilie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri IMM

Societatea LION SA se va īnfiinţa prin asocierea societăţilor SOCOM TĀRNAVA şi Lion Trading īn scopul de a produce mic mobilier pentru copii destinat pieţei olandeze. Cele două societăţi care se asociază sunt parteneri īncepānd din 1987 şi sunt specializate pe domeniul producţie, respectiv al proiectării şi desfacerii de mic mobilier pentru copii.

Īn prezent, SOCOM produce o gamă largă de mobilier de copii, compus din ţarcuri, paturi şi scaune īn diferite modele şi variante de culoare pentru Lion B.V. Pe lāngă SOCOM, mai produc pentru Lion B.V. şi alte patru fabrici de mobilă din judeţul Mureş. LION SA va īnlocui toţi aceşti producători şi va produce 16 camioane de produse finite lunar destinat pieţei olandeze. Pentru a putea realiza acest volum al producţiei vor fi necesare investiţii īn valoare de 600.000 pentru retehnologizarea societăţii SOCOM.

Īn cadrul societăţii LION SA se vor produce peste 25 de modele de ţarcuri, paturi şi scaune īn peste 12 variante de culoare destinate pieţei olandeze. Statisticile arată că īn Olanda natalitatea este de 80.000 de nou-născuţi īntr-un an, deci piaţa potenţială este limitată la acest număr. Piaţa este foarte segmentată, cumpărătorii fiind foarte pretenţioşi, solicitānd īn permanenţă modele şi culori noi, īn corelaţie cu tendinţele din lumea modei, de o foarte bună calitate şi la un preţ scăzut. Datorită concurenţei foarte puternice există o tendinţă generală de reducere a preţurilor, de creştere a calităţii produselor şi de reducere a numărului de produse vāndute dintr-un anumit model.

Firma Lion B.V. deţine o cotă de piaţă de aproximativ 75% din această piaţă şi īn consecinţă domină cu autoritate concurenţa. Acest lucru se datorează adaptării produselor la nevoile cumpărătorilor. Pentru a veni īn īntāmpinarea nevoilor cumpărătorilor se efectuează īn mod sistematic studii de piaţă de către o firmă specializată, datele culese sunt trimise apoi firmei de design care proiectează noile modele, desenele ajungānd īn final la producător, īn speţă la LION SA unde se definitivează soluţiile constructive, tehnice şi se execută prototipul. Īn acest fel oferta pe care Lion B.V. o aduce pe piaţă conţine o gamă largă de produse adaptate la cerinţele pieţei. Flexibilitatea producţiei, īnlocuirea rapidă a produselor care nu au succesul scontat şi asimilarea rapidă a noilor produse sunt deci esenţiale pentru menţinerea superiorităţii pe piaţă.

Datorită complexităţii produselor fabricate īn cadrul societăţii, LION foloseşte o gamă largă de materii prime, grupate īn trei mari categorii: material lemnos; lacuri, vopsele şi diluanţi; şi materiale auxiliare şi accesorii.
Societatea acordă cea mai mare atenţie aprovizionării cu prima categorie de materii prime din care are stocuri pentru cel puţin două luni datorită dificultăţilor īntāmpinate īn aprovizionarea acestora. Īn ceea ce priveşte lacurile, vopselele şi diluanţii există mai multe firme particulare care oferă produse importate de foarte bună calitate, aprovizionarea acestora nu necesită deci un interes special. Pentru restul de materii prime şi accesorii, societatea lucrează cu stocuri destul de mari pentru a reduce cheltuielile de transport.

Realizarea asocierii presupune eforturi organizatorice ridicate. Procesul prin care personalul de la Lion Trading se va integra alături de personalul de la SOCOM īn noua societate va dura aproximativ trei luni de zile. Preşedintele societăţii va deveni actualul preşedinte al societăţii SOCOM care va fi responsabil pentru realizarea asocierii. Ca vicepreşedinte va fi desemnat patronul societăţii Lion B.V. care va fi responsabil pentru achiziţionarea utilajelor şi transportul acestora pānă la sediul societăţii.

Desfacerea produselor se va realiza prin intermediul Lion B.V. din Elst. Transportul produselor se va efectua de către o companie de transport rutier internaţional cu care firma va īncheia un contract. Totodată, Lion va asigura comenzile necesare pentru ca LION să poată lucra la capacitatea maximă.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.