Plan de afaceri - agentie de turism

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 5.40

nivel: Facultate

Concurenta este foarte bine reprezentata, incepand de la agentii de mari dimensiuni, care concep si comercializeaza programe turistice variate, pana la cele mici si foarte mici, care se limiteaza la operatiuni foarte simple. In momentul in care face analiza concurentei, o agentie de turism trebuie sa se raporteze in primul rand la firmele comparabile ca profil si ca servicii oferite, care tintesc [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri - agentie de turism

Concurenta este foarte bine reprezentata, incepand de la agentii de mari dimensiuni, care concep si comercializeaza programe turistice variate, pana la cele mici si foarte mici, care se limiteaza la operatiuni foarte simple. In momentul in care face analiza concurentei, o agentie de turism trebuie sa se raporteze in primul rand la firmele comparabile ca profil si ca servicii oferite, care tintesc acelasi segment de clienti, si abia dupa aceea la competitorii de alta factura.
Din datele furnizate de fostul Minister al Turismului reiese ca in Romania exista in momentul de fata aproximativ 1500 de agentii de turism.

In cazul serviciilor in general si in cazul celor turistice in particular, promovarea verbala are un rol extrem de important, mai ales in cazul unei firme mici, care nu este pregatita sa faca un efort financiar deosebit pentru a-si face publicitate. De asemenea, se practica pe scara larga tiparirea si distribuirea de leaflet-uri, fluturasi, pliante cuprinzand diverse informatii legate de oferta firmei, preturi practicate, date de contact etc. Acestea sunt produse in special in perioadele de sezon (in perioada estivala, dar si in preajma sarbatorilor de iarna).

Anunturile in presa scrisa reprezinta de asemenea o varianta, fiind o metoda de promovare relativ ieftina. Publicitatea radio si in special cea TV sunt scumpe si in general sunt preferate de companiile de turism mari si in perioadele de sezon. Afacerea poate fi demarata cu costuri relativ mici in raport cu alte activitati. Costurile ar fi: infiintarea societatii (maximum 300 a,Z), achizitionarea echipamentelor de birou (computere, soft, imprimanta, copiator, scanner: 1500-5000 a,Z, in functie de numarul de computere care se achizitioneaza), cheltuieli legate de cumpararea sau inchirierea sediului, alte cheltuieli initiale (stabilire contacte cu partenerii, angajare personal, consumabile, cheltuieli cu promovarea etc).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.