Plan de afaceri - Sala de fitness - zumba

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.64

nivel: Liceu

Traseul infiintarii unei sali de zumba este relativ simplu. Tot ce am de facut este sa gasesc un spatiu potrivit, sa il amenajez conform viitoarei sale destinatii, sa instalez echipamentele, sa angajati personalul necesar (3-4 oameni) si sa atrag primii clienti, platitori de abonamente lunare. In continuare, nu mai trebuie decat sa pastrez intacte standardele de calitate cu care voi atrage prim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri - Sala de fitness - zumba

Traseul infiintarii unei sali de zumba este relativ simplu. Tot ce am de facut este sa gasesc un spatiu potrivit, sa il amenajez conform viitoarei sale destinatii, sa instalez echipamentele, sa angajati personalul necesar (3-4 oameni) si sa atrag primii clienti, platitori de abonamente lunare. In continuare, nu mai trebuie decat sa pastrez intacte standardele de calitate cu care voi atrage primii clienti si acestia vor recomanda sala si altora.

Iar volumul de munca va fi mult redus: intr-o afacere ca aceasta nu trebuie bagati lunar bani in marfa, ca in cazul comertului, si nici in materii prime, ca in cazul productiei, nu trebuie sa ma preocup de stocuri nevandabile si cu parteneri rau-platnici. Sala de zumba va produce singura bani si atata tot.

In urmatorii 3-5 ani obiectivele afacerii vizeza extinderea intr-un sediu mai mare, angajarea suplimentara de personal specializat si extinderea serviciilor catre clienti: gimnastica pentru copii, cursuri de yoga, pilates, sedinte de aromaterapie etc.

Contracte, domeniu de activitate
Pentru constituirea firmei trebuie parcursi urmatorii pasi :
a)stabilirea statutul firmei, ceea ce duce la constituirea ei ;
b) printr-o hotarare judecatoreasca se infiinteaza firma;
c)registrul comertului ii atribuie un numar de inmatriculare;
d) ministerul finantelor ii atribuie un cod fiscal.
Dupa ce firma obtine toate autorizatiile necesare (care sunt specifice pentru fiecare domeniu de activitate) firma isi poate incepe activitatea.

Pentru informatii si consilierea necesare inceperii unei afaceri orice intreprinzator se poate adresa Camerei de Comert si Industrii sau poate apela la serviciile unei firme de consultanta juridica.

Locatia si date privind conditiile oferite clientilor
Afacerea se va desfasura intr-un apartament situat intr-o zona centrala. Aceasta amplasare este cea mai buna pentru ca astfel cat mai multi consumatori pot intra in contact cu activitatea firmei.
Adresa: Strada Costache Negri, bloc 452, scara B, nr.1, Parter.
Locatia este foarte accesibila, fiind situata la strada si avand, de asemenea acces la parcarea din spatele Halei Centrale.
Blocul ofera o amplasare ideala in centrul orasului iar spatiul este destul de mare pentru felul in care va fi aranjata sala. In imprejurimi se afla numeroase firme, magazine si chiar institutii publice ceea ce insemna un numar mare de consumatori potentiali.

Cel mai important element pentru reusita unei astfel de afaceri il constituie conditiile pe care le voi oferi clientilor. Oricat de mare ar fi interesul lor pentru exercitiile fizice, ei vor renunta in scurt timp sa frecventeze aceasta sala daca nu le ofera suficient spatiu (in sensul ca e aglomeratie si se lucreaza incomod), daca nu au un loc unde sa-si tina hainele de strada pe durata antrenamentului sau daca nu pot sa faca un dus la sfarsit.

Ca sa nu mai vorbim de gradul de curatenie: o sala murdara, igrasioasa, neaerisita, in care aparatele au vopseaua sarita sau sunt chiar stricate creeaza o impresie dezastruoasa.Vestiarul este primul loc unde se opreste clientul in cadrul unei sedinte obisnuite de antrenament. Aici se descalta si se dezbraca pentru a-si pune echipamentul sportiv si tot aici executa operatia inversa dupa ce a terminat exercitiile si a facut un dus. Amenajarea vestiarului este foarte simpla: cateva banci si cateva cuiere, intr-un cadru infrumusetat cu postere.

Vor fi doua vestiare separate (femei/barbati), fiecare cu acces la propria sala de dusuri si la propriul grup sanitar. Pentru siguranta hainelor de strada pe durata antrenamentului vor fi amplasate in vestiar dulapuri compartimentate, in genul celor din oficiile postale, dar de dimensiuni mai mari. Astfel, la sosire clientul primeste cheia unui compartiment unde isi lasa hainele sau alte bunuri de valoare (ceas, telefon mobil, chei, bani), putand pleca apoi linistit in sala propriu-zisa, avand cheia la el.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.