Plan de afaceri - SC Tricotaje Group SRL

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.78

nivel: Facultate

2.1 Studiul pietei
Din situatia prezentata mai sus societatea comerciala a livrat in anul 2003 la export 100% din productia realizata.Segmentul de piata. Produsele realizate sunt destinate exportului, respectiv Italia.Aceste produse sunt realizate in majoritate pentru femei, pentru toate varstele. Clasa sociala pentru care se realizeaza aceste produse este cu preponderenta clasa mijlocie cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri - SC Tricotaje Group SRL

2.1 Studiul pietei
Din situatia prezentata mai sus societatea comerciala a livrat in anul 2003 la export 100% din productia realizata.Segmentul de piata. Produsele realizate sunt destinate exportului, respectiv Italia.Aceste produse sunt realizate in majoritate pentru femei, pentru toate varstele. Clasa sociala pentru care se realizeaza aceste produse este cu preponderenta clasa mijlocie cu tendinte catre clasa superioara.

Pentru a-si mentine cota de piata, firma are in vederea imbunatatirea calitatii produselor, a finetei materialului, obiective pentru care si-a propus achizitionarea de utilaje noi cu finete 10 obtinerea greutatii produsului si-a altor caracteristici conform specificatiei clientilor

2.2. Identificarea concurentilor
Principali concurenti ai SC TRICOTAJE GROUP SRL sunt: SC TRICOMIREX SRL Bistrita si SC ATCOM SRL Bistrita.
Analizand produsele comparativ cu produsele similare ale firmelor concurente, situatia se prezina astfel:
- din punct de vedere al pretului, nu exista deosebire intre concurenti
- din punct de vedere al calitatii si termenele de livrare, nu au existat refuzuri de calitate si nelivrari a produselor la termenele stabilite in baza comenzilor primite.
Veniturile, cheltuielile si rezultatul pentru calculul venitului net si RIR

2.3.. Strategia de marketing
In cazul strategiei marketing ma voi referi la strategia de pret, strategia de distributie si strategia de promovare pentru noile produse.
1.Decizia si stabilirea preturilor – reprezinta o veriga a politicii globale de marketing, fiind un factor important. Avand in vedere ca agentul economic realizeaza productia in sistem lohn, el nu poate impune pretul partenerului extern. Comosionarul poate negocia pretul si poate propune la randul lui agentului economic pretul negoiat. Pe de alta parte, beneficiarii externi sunt aceiasi pentru toti producatorii din judet.

2.Publicitatea si promovarea – In promovarea afacerii nu se poate vorbi de produse noi. In continuare se va realiza aceiasi gama de produse sau se vor produce in continuare produsele solicitate de clienti. Strategia de promovare a noilor produse poate consta in:
-consolidarea pozitiei produselor in cadrul actualelor segmente de piata si respectiv de consumatori;

-sporirea gradului de raspandire pe piata prin atragerea a noi segmente de clienti;
-diferentierea fata de produsele similare ale altor producatori prin ridicarea nivelului calitatii produselor, societatea comerciala si-a propus achizitia de noi utilaje care sa contribuie la cresterea calitatii produselor.

3. Distributia – componenta a mixtului de marketing care face legatura intre productie si consum se realizeaza in mod diferit in cazul productiei de lohn de o alta activitate de productie pentruintern. Distributia comerciala este realizata de clientul partenerextern care priveste produsele prin intermediul comisionarului din Romania, deci distributia este producator – intermediar – consumator. Agentul economic nu inregistreaza cheltuieli de desfacere.

Cap. 3 Planul managerial
Conducerea unei afaceri cere mai mult decat dorinta de a fi propriul sef. Necesita multa perseverenta, abilitate de a lua decizii si abilitate de a te descurca atat cu finantele cat si cu angajatii.
Structura organizatorica a SC TRICOTAJE GROUP SRL este reprezentata de organul de conducere superior al societatii - Consiliul de Administratie – care este numit de Adunarea Generala a Actionarilor. Consiliul de Administratie este condus de un presedinte care este directorul general al societatii.

Directorul general are in subordine serviciul de aprovizionare si serviciul import – export. Acesta organizeaza, indruma, controleaza si indruma aceste activitati. Subordonat directorului general al societati se afla directorul tehnic. Directorul tehnic coordoneaza compartimentele, birourile, atelierele si sectile deproductie aflate in subordinea sa.

Realizarea investitiei va crea posibilitatea angajarii a 14 salariati pentru urmatoarele posturi:
- confectioner imbracaminte 12 posturi
- tricoteza 1 post
- mecanic 1 post
TOTAL 14 posturi
Agentul economic va recruta forta de munca calificata sau va dori sa realizeze si specializarea in cadrul societati comerciale.

Numarul si structura personalului dupa implementarea proiectului pentru 1 an de zile.

- salarii de baza 43.676,6 lei
- contributii 18.433,4 lei
Total 62.110,0 lei
In prezent societatea comerciala are 13 angajati, astfel ca dupa promovarea investitiei numarul va fi de 27.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.