Plan de afaceri - Olympus

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.06

nivel: Facultate

PREZENTAREA INTREPRINDERII

“Olympus” este numele firmei si am ajuns la aceasta idee dupa o lunga sesiune de brainstorming. De asemenea suna foarte bine, ceea ce este foarte important in acest tip de activitate.
Discutand si cunoscundanu-ne foarte bine una pe alta, am descoperit ca toate avem cateva contributii la realizarea de diferite petreceri in liceu, care au [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri - Olympus

PREZENTAREA INTREPRINDERII

“Olympus” este numele firmei si am ajuns la aceasta idee dupa o lunga sesiune de brainstorming. De asemenea suna foarte bine, ceea ce este foarte important in acest tip de activitate.
Discutand si cunoscundanu-ne foarte bine una pe alta, am descoperit ca toate avem cateva contributii la realizarea de diferite petreceri in liceu, care au fost un succes, bineinteles. Ne consideram ingenioase, creative si capabile sa lucram foarte rapid si cu foarte bune rezultate. Lucrand impreuna la diferite proiecte, suntem obisnuite cu felul de a lucra al fiecareia si cel mai important este ca formam o foarte buna echipa. Ne-am gandit sa impartim intreaga activitate in cateva departamente si fiecare dintre noi sa fie responsabil cu unul dintre ele.

Asadar, eu ma voi ocupa de organizarea petrecerii, Ancuta are grija de evenimentele organizate in cadrul companiilor , Georgiana de petreceri de zii de nastere si Elena este responsabila pentru nunti si petrecerea burlacilor. Ne-am gandit ca acesta este cel mai bun mod de a ne imparti responsabilitatile, dat fiind ca dorim sa lucram cu aceeasi ofertanti, ceea ce ar fi avantajos si pentru noi si pentru ei. Dupa ce ne-am decis asupra oamenilor cu care vom lucra, trebuie sa ne concentram asupra diferitelor domenii ale activitatii noastre. Tocmai de aceea ne-am impartit responsabilitatile de la inceput.

Pentru moment ne-am decis sa lucram doar noi 4, pana vom reusi sa realizam obiectiveele pe termen scurt si dupa aceea vom angaja si alte persoane.
Pentru inceput vom tine cont de sfatul avocatului pentru a stabili forma unui contract intre noi si potentialii clienti. Pentru inceput nu vom avea nevoie de un contabil, planificandu-ne sa ne ocupam noi de aceasta parte, cel putin pentru moment. Speram ca pe viitor vom angaja pe cineva deoarece vom fi foarte ocupate cu principalele noastre responsabilitati.

“Olympus” va fi o societate cu raspundere limitata.

PRODUSELE SI SERVICIILE FIRMEI


Principala sarcina a Departamentului tema petrecerii este de a pune in aplicare orice idee a clientului, indiferent ca e vorba de o petrecere inocenta de Craciun, o petrecere infricosatoare de Halloween, o petrecere salbatica de tip African, o fierbinte petrecere Salsa, un Carnval plin de culoare, o petrecere Hippy sau orice idee ingenioasa, cum ar fi o cina romantica pentru a-ti impresiona persoana iubita.
Departamentul evenimente din cadrul companiilor se ocupa de evenimentele de afaceri din cadrul companiilor, incluzand cocktail-uri, mese oficiale, programe de trening organizate in diferite locatii, conferinte si multe alte activitati de acest gen ce pot fi solicitate.
Departamentul de petreceri pentru zile de nastere are grija de celebrari de zile de nastere, indiferent de varsta sau preferinte. Serviciile noastre includ clovni sau magicieni, baloane, decoratiuni, musica si invitatii.

Departamentul de nunti si petreceri ale burlacilor se ocupa, evident cu organizare de nunti, incepand de la invitatii, lumanari, buchetul miresei, servetele si felicitari, toate personalizate dupa cerintele clientului, la locatie – biserica, restaurant, menu, decoratii, muzica, limuzina sau alte mijloace de transport, precum si vestimentatia mirelui si a miresei. Cand spunem nunti, ne referim de asemenea si la nunta de Aur sau de Argint, optiuni pe care le poate avea clientul. Se ocupa si de organizarea petrecerii burlacilor , obicei al americanilor care a devenit familiar si in tara noastra, de a petrece cu prietenii in noaptea dinaintea nuntii, asa ca ne-am gandit, daca doresc, putem aduce un stripper (ori o fata care iese dintr-un tort imens), tot felul de jocuri, bataie cu sampanie si frisca.
Chiar daca nu a fost mentionat, pentru toate petrecerile organizate de catre Olympus sunt incluse decoratiunile, locatiile, mancarea, musica, scurte piese de teatru (la cerere), si dupa petrecere, curatenia, care este un lucru important.
Aceste tipuri de servicii sunt deja existente pe piata, dar prin creativitatea noastra suntem convinse ca, firma noastra se va diferentia. Pentru inceput ne planificam decat sa avem un nume si un logo inregistrate. Pentru ca firma noastra se axeaza pe dorintele clientilor si le urmeaza pas cu pas, consideram acest lucru ca fiind cea mai buna garantie cautata.
Cu timpul este posibil sa ne dezvoltam afacerea si in alte sectoare, sau sa ne specializam intr-un anumit domeniu, depinzand de evolutia ofertei competitorilor existenti si viitori.

4. PROGRAMUL DE MARKETING SI PLANUL DE VANZARI


Piata careia ne adresam pentru inceput este orasul Bucuresti. Am ales aceasta piata, pentru ca pe de o parte este cel mai mare oras si pe de alta parte, cel mai bogat, cu diferite stiluri de viata, si oamenii sunt mult mai deschisi la idei noi. Dar sunt si alte piete care sunt inca neexplorate si constituie viitoarea noastra tinta daca avem succes in planurile noastre initiale.
Nevoile pe care serviciile noastre le satisfac sunt de tip social, Aceste nevoi le poate avea oricine de la un nou nascut la o persoana de 101 ani, asadar piata noastra tinta nu este una limitata.
Segmentele de piata au fost impartite in 3 categorii:
1. Firme
Firmele alcatuiesc portiunea cea mai intinsa din clientii de baza ai Olympus . Petrecerile organizate de acestea ocupa cele mai multe evenimente pe scala; de aceea, aceste evenimente genereaza cele mai mari venituri/eveniment.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.