Plan de afacere - microferma de gaini ouatoare

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.73

nivel: Facultate

In prezent, o productie de 290.000 tone anual, asigura 75% din necesarul de consum al populatiei, restul de 110.000 de tone de carne de pui fiind procurat din import.Piata de carne de pasare din Romania a cunoscut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani, in special in ceea ce priveste modificarea preferintelor de consum ale clientilor romani, care prefera tot mai mult carnea proaspata, in detrimen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afacere - microferma de gaini ouatoare

In prezent, o productie de 290.000 tone anual, asigura 75% din necesarul de consum al populatiei, restul de 110.000 de tone de carne de pui fiind procurat din import.Piata de carne de pasare din Romania a cunoscut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani, in special in ceea ce priveste modificarea preferintelor de consum ale clientilor romani, care prefera tot mai mult carnea proaspata, in detrimentul celei congelate.

Carnea si ouale de gaina sunt solicitate la export, iar piata mondiala a acestor produse este foarte favorabila.Romania a importat, in primul trimestru al acestui an, circa 30.000 tone de carne de pasare, in valoare totala de 30 milioane de euro, in timp ce exporturile au atins doar 412 tone, in valoare de 927.000 de euro, conform informatiilor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). De asemenea, au fost importate 1.452 tone de oua, in valoare de 2,5 milioane de euro, in conditiile in care nivelul exporturilor a fost de 22 de tone, in valoare de 33.000 de euro.

Pretul de vanzare cu amanuntul al oualor a inregistrat o crestere spectaculoasa in ultimul an,in piete si targuri fiind cuprins intre 0,7-1,2 LEI/BUC.De asemenea pretul de carne de pasare in viu este cuprins intre 4,5-8,5 LEI/Kg,in timp ce pretul de carne taiata variaza intre 8-12 LEI/Kg. Acest lucru este din punctul meu de vedere o oportunitate,deoarece pot sa patrund pe piata si sa vand la un pret bun,mai scazut decat competitorii dar care sa imi permita amortizarea investitiilor si obtinerea profitului foarte rapid.

O alta oportunitate consta in faptul ca statul incurajeaza infiintarea exploatatiilor agriole(avicole),prin oferirea ajutorului de stat(subventii,credite,prime si ajutoare),conform Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013. Din statisticile existente, o gaina crescuta in conditiile gospodariilor taranesti produce pe an circa 120 oua, exclusiv in timpul verii, dar consuma pe zi 120 g graunte, sau pe an 43,8 kg, rezultand cca. 365 g furaje pe ou, fata de 280 - 300 oua pe an in sistemul intensiv de crestere, cu un consum de 140 -150 g pe ou. In concluzie, oportunitatea afacerii consta in faptul ca o gaina crescuta in sistem semiintensiv (microferma) produce de 2,3 - 2,5 ori mai multe oua pe an, cu un consum de furaje pe ou de 2,4 - 2,6 ori mai mic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.