Pisica neagra de Edgar Allan Poe

7x puncte

categorie: Romana

nota: 9.92

nivel: Liceu

Din acel moment de fiecare data cand spanul se apropiaa de ea, pisica se simtea amenintata si in pericol. La inceput naratorul se simte prost, si regreta cruzimea pe care a facut-o. „Dar aceasta simtire, in curand a inceput sa debina iritanta.

Pe urma, intr-o rasturnare de situatie, acesta s-a incapatanat foarte tare”. In continuare, intr-o dimineata acesta scoate pisic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pisica neagra de Edgar Allan Poe

Din acel moment de fiecare data cand spanul se apropiaa de ea, pisica se simtea amenintata si in pericol. La inceput naratorul se simte prost, si regreta cruzimea pe care a facut-o. „Dar aceasta simtire, in curand a inceput sa debina iritanta.

Pe urma, intr-o rasturnare de situatie, acesta s-a incapatanat foarte tare”. In continuare, intr-o dimineata acesta scoate pisica in gradina si o stranguleaza d un copac, unde aceasta moare. In acea seara, casa sa, printr-un mister a luat foc, iar el impreuna cu sotia si servitoarea lor a trebuit sa evacueze casa.

Urmaroare zi, naratorul se intoarce la ramasitele care mai ramasesera din casa lui, acesta observand pe un perete care nu fusese distrus de catre foc, un desen ce intruchipa o pisica mare ce statea spanzurata de gatul naratorului.

La prima vedere, aceasta imagine il inspaimanta foarte rau pe narator, pana la urma incercad si gasind o explicatie logica, si incepe sa-si simta lipsa lui Pluto.

Dupa ceva timp, acesta gaseste o pisica asemanatoare intr-o carciuma. Aceasta pisica era identica cu Pluto, avea aceasi dimensiune si chiar ii lipsea si un ochi, singura diferenta intre cele doua era aceea ca aceasta pisica avea pe piept o pata mare alba pe piept. Naratorul ia aceasta pisica si o duce acasa, dar in scurt timp acesta incepe sa deteste pisica, chiar incepe sa i se faca frica de ea. Dupa un anumit timp pata alba de pe pieptul pisicii incepe sa prinda o forma, acea forma fiind o spanjuratoare.

Pe urma, intr-o zi cand naratorul impreuna cu sotia sa isi vizitau noua casa, pisica se strecoara printre picioarele domnului si era cat pe ce ca acesta sa cade pe scari. Intr-un moment de furie acesta ia un topor in mana si incearca sa omoare pisica, dar acesta este oprit de sotia sa. Nervos, acesta infige toporul in capul nevestei sale.

Pentru ai ascunde corpul , acesta scoate niste caramizi dintr-un zid al casei , introduce corpul acesteia, iar pe urma zideste peretele la loc, la fel cum era inainte. Cand polita ajunge la locul faptei si incepe sa investigheze, acestia nu gasesc nici o dovada si il elibereaza pe acesta. Pisica, pe care acesta de asemenea incerca sa o omoare, dispare
In ultima zi de investigare, naratorul ii acompaniaza pe politisti in pivnita casei.

Complet sigur pe sine, naratorul le povesteste despre rezistenta peretilor din casa, moment in care da un pumn in perete fix pe langa corpul sotiei sale care era zidit in acel perete. In acel moment in care se aude un sunet viu, un sunet ce te duce cu gandul la un suspin. Politisti, alarmati darama acel perete si gasesc corpul femei, iar pe capul acesteia, spre disperare naratorului, se afla pisica neagra. Cuvintele sale au fost „Am zidit toti monstrii intr-un mormant”
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.