Piramira lui Keops

2x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.55

nivel: Liceu

Cele mai multe dintre "minuni" nu au supravietuit nici pina in Evul Mediu. Noile descoperiri arheologice au adus lumina in privinta misterelor care au inconjurat, secole de-a rindul, cele sapte minuni. Pentru constructorii lor, ele au reprezentat o premarire a religiei, mitologiei, artei si stiintei. Pentru noi, ele constituie o dovada a capacitatii omului de a schimba mediul inconjurator si de a [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piramira lui Keops

Cele mai multe dintre "minuni" nu au supravietuit nici pina in Evul Mediu. Noile descoperiri arheologice au adus lumina in privinta misterelor care au inconjurat, secole de-a rindul, cele sapte minuni. Pentru constructorii lor, ele au reprezentat o premarire a religiei, mitologiei, artei si stiintei. Pentru noi, ele constituie o dovada a capacitatii omului de a schimba mediul inconjurator si de a se apropia, chiar si numai cu un pas, de nemurire.

Arta egipteana impresioneaza in primul rand prin surprinzatoarea modernitate. Il impresioneaza mai putin pe contemplatorul cu preferinte pentru estetica baroca, romanica sau realista; in schimb il va entuziasma pe devotatul artei clasice.
Caci arta egipteana este o arta de mare demnitate si distinctie. Este ermetica, inchisa oricaror sugestii venite din partea artei altor tari , pastrand un aer de profunda solitudine. Nu tine deloc sa emotioneze, este cea mai impersonala din intreaga arie culturala antica orientala (E. Faure). Afisand o vizibila mandrie, este profund umana tocmai prin marea ei simplitate. Viata ei se comunica privitorului direct si net, din gestul natural si din atitudinea exacta a personajului uman reprezentat. Un personaj a carei rigiditate creata de poza sa solemna, conventionala nu deranjeaza. 39247din54thd9p
Totul in arta egipteana este dictat de ideea continuarii existentei de dupa moarte. Ideea "lumii de dincolo" va fi aceea in functie de care si in jurul careia se va organiza aproape intreaga arta egipteana .
Fig. 1 Piramida lui Keops

"Omul se teme de Timp, iar Timpul se teme de Piramide"
Este singura minune care nu necesita o descriere realizata de istoricii si preotii antici. Este singura minune care nu are nevoie de speculatii privind infatisarea, marimea sau forma ei. Este cea mai veche si totusi unica minune a lumii care a supravietuit. Este Marea Piramida din Gizeh.


a. Anul constructiei:

Piramida lui Keops a fostconstruita intre anii 2700-2500 I.C

b. Locatie:

Platoul de la Gizesh in egipt,langa Cairo.

c. Istoric:

Contrar credintei, numai Marea Piramida a lui Keops, si nu toate cele trei piramide, este inclusa pe lista celor sapte minuni ale lumii. Monumentul a fost construit de faraonul Khufu, care a domnit in timpul celei de-a patra dinastii. Se pare ca piramida a fost construita in jurul anului 2560 i.H., cu scopul de a servi drept mormint faraonului. "

Traditia construirii piramidelor a inceput in Egiptul Antic ca o extindere ideii de "mastaba". Mastaba era o platforma care acoperea cavoul regal. Mai tirziu, a aparut traditia suprapunerii acestor platforme si astfel s-au nascut piramidele. Se crede ca Marea Piramida a fost construita intr-o perioada de 200 de ani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.