Pintilie Iacob - Vremuri de bajenie si surghiun

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Nu acelasi lucru il pot spune despre evolutia morala a societatii, unde procesul, cel putin sub anumite aspecte, a fost aproape invers. Ma refer la faptul ca sub dominatia comunismului pervertirea sufletului omenesc a luat forme greu imaginabile, cum este cazul celor petrecute la inchisoarea Pitesti.Un alt argument care m-a facut sa ma decid a scrie, a fost constatarea ca istoria postbelica a Euro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pintilie Iacob - Vremuri de bajenie si surghiun

Nu acelasi lucru il pot spune despre evolutia morala a societatii, unde procesul, cel putin sub anumite aspecte, a fost aproape invers. Ma refer la faptul ca sub dominatia comunismului pervertirea sufletului omenesc a luat forme greu imaginabile, cum este cazul celor petrecute la inchisoarea Pitesti.Un alt argument care m-a facut sa ma decid a scrie, a fost constatarea ca istoria postbelica a Europei se rezuma in ultima instanta la o balanta cu doua talere: nazismul si comunismul impreuna cu corolarul lor holocaustul si gulagul.

Daca nazismul a fost inlaturat din conducerea statelor, din presa de larga adresabilitate si exista o condamnare aproape unanima a lui, cand este vorba de comunism, se incearca sa se treaca totul sub tacere si se gasesc tot felul de scuze. Rezultatul este ca in tara noastra, adeptii fostului regim de dictatura comunista, participa in alegeri, publica mult in presa si in literatura si detin posturi importante in economie, finante si administratia de stat, toate acestea dupa jumatate de secol de la inlaturarea nazismului de pe scena istoriei si dupa zece ani de la prabusirea comunismului prin inlaturarea firmei si a gazetei de perete, dar nu prin renuntarea la continut.

Constat din partea istoricilor o retinere de a prezenta comunismul in adevarata lumina a ororilor sale, mai bine zis a intunecimilor sale. Ei n-au facut inca niste studii aprofundate asupra trecutului comunist pentru a scoate la suprafata numarul victimelor si arsenalul metodologic al comunistilor folosit impotriva adversarilor politici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.