Pimkie - brand

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.61

nivel: Gimnaziu

1. Motivatia alegerii temei
Desi poate fi privit ca un domeniu relativ superficial, cel al imbracamintei si al accesoriilor, acesta ne ajuta in definirea personalitatii si al integrarii in anumite cercuri. Poate fi si o cale de comunicare intre oameni. Cu siguranta unii vor crede ca i se atribuie mai multa importanta decat necesar, dar in momentul formarii unui individ, influentat de mediu,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pimkie - brand

1. Motivatia alegerii temei
Desi poate fi privit ca un domeniu relativ superficial, cel al imbracamintei si al accesoriilor, acesta ne ajuta in definirea personalitatii si al integrarii in anumite cercuri. Poate fi si o cale de comunicare intre oameni. Cu siguranta unii vor crede ca i se atribuie mai multa importanta decat necesar, dar in momentul formarii unui individ, influentat de mediu, pana si acest aspect joaca un rol important.

Astfel am ales un brand care permite clientilor sai sa se individualizeze si sa isi descopere propriul stil. Probabil unii se vor intreba cum poti sa ai un stil personal cand te imbraci cu aceleasi haine cu care se imbraca si alte zeci de persoane?...raspunsul e simplu, fiecare le combina in functie de imaginatia si personalitatea sa.Astfel marca despre care cred ca imi permite si mie sa ma definesc ca o persoana diferita de ceilalti si totusi integrata, este Pimkie.

2. Firma producatoare
Firma producatoare este Pimkie, initial societatea Phildar, care in anii '70 era numarul unu in materie de fire de tricotat si sosete in Franta. Acolo este si sediul acesteia , ulterior s-a extins in Europa.

3. Istoricul firmei
Totul a inceput in 1970 cand societatea Phildar, numarul 1 in mate
rie de fire de tricotat si sosete, a dorit sa gaseasca modalitati noi de crestere a veniturilor. Phildar doreste sa investeasca in spatii cu suprafete mai mici. La momentul respectiv nu existau pe piata decat suprafete mari, nepotrivite cu produsele sale.

Atunci Phildar s-a hotarat sa isi diversifice gama de produse pentru a rentabiliza spatiile sale. Pentru a putea face asta, Phildar ii insarcineaza pe 3 angajati sa gaseasca produsul potrivit pentru a-l adauga colectiei sale. Aceste 3 persoane merg in Statele Unite unde descopera o noua tendinta: pantalonul pentru femei, un produs vedeta acolo. Ideea a fost retinuta si foarte rapid a fost extinsa la o gama completa de pret-a-porter feminina.Astfel a fost creat primul magazin PIMCKIE in anul 1971, pe strada nationala, strada cu cel mai mare vad comercial din centrul orasului Lille de la acea vreme.

In 1974 Pimckie devine independent. Acest lucru e concretizat prin crearea cladirii DIRAMODE Neuville, primul centru comercial.
Anii `80, varsta ratiunii...
1980: 50 de magazine
1983: Pimckie devine Pimkie
1986: constructia celui de-al doilea centru comercial la Wasquehal

Incet dar sigur, se raspandeste pe intregul teritoriu francez, pentru a incheia anii `80 cu un parc de 100 de magazine apartinandu-i in nume propriu. Semnul Pimckie isi pierde "c" care nu prezinta nici un interes fonetic in identitatea firmei si care le permitea sa faca o economie substantiala la acea vreme pentru reclama cu neon.
Anii `90, avantul

Anii `90 sunt sub semnul dezvoltarii internationale:
1988: deschiderea magazinului Pimkie in Germania si ulterior in Belgia
1990: in Spania
1994: constructia si deschiderea unui centru comercial in Germania,
Expansiunea internationala continua cu Elvetia, Luxemburg si Italia in acelasi an.
1995: Deschiderea centralei din Spania
1996: deschiderea magazinului Pimkie in Austria
1998: pe urma in Portugalia
1999: deschiderea Pimkie in Tarile de Jos si crearea sediului din Italia
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.