Pilotul de pe dunare de Jules Verne

3x puncte

categorie: Romana

nota: 7.84

nivel: Gimnaziu

Dupa concurs,la han,se anuntau castigatorii, care primeau diplome si bani, inmanate de domnul Miclescu,presedintele ligii.Dintre toti castigatorii, doar unul ne intereseaza si anume Ilia Brus ,cel care a castigat doua premii I,unul la categoria cel mai greu peste si unul la categoria cei mai multi pesti prinsi.

Primind cuvantul, Ilia Brus le-a spus membrilor ligii ca el v[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pilotul de pe dunare de Jules Verne

Dupa concurs,la han,se anuntau castigatorii, care primeau diplome si bani, inmanate de domnul Miclescu,presedintele ligii.Dintre toti castigatorii, doar unul ne intereseaza si anume Ilia Brus ,cel care a castigat doua premii I,unul la categoria cel mai greu peste si unul la categoria cei mai multi pesti prinsi.

Primind cuvantul, Ilia Brus le-a spus membrilor ligii ca el vrea sa navigheze pe toata Dunarea, de la izvor si pana la varsare,iar banii de mancare sa vina de pe urma pescuitului,fixand data plecarii pe 18 August.

Cu cateva zile inainte de plecarea lui Ilia Brus ,la han se discuta despre Carol Dragos ,vestitul politist maghiar si despre spargerile si asasinatele lui Sergiu Ladko si la urma despre Ilia Brus vestitul laurea al ligii.In han era o singura persoana care nu facea parte din liga si-anume domnul Jaeger,un pescar amator,care in realitate era politistul maghiar Carol Dragos.Carol discuta cu dl. Miclescu ,iar in scurt timp el devenii un membru al ligii Dunareene.

Pe data de 18 August,Ilia Brus isi lua ramas bun de la membrii ligii si de la presa,navigand pe Dunare. In prima zi I-a mers excelent, la Fridingen,unde oamenii si presa au venit sa-i cumpere pestele si ca sa-I puna intrebari despre pescuit.Dupa ce a mai navigat cateva zile, urmarit de un domn,Ilia Brus a acostat pe malul drept.Dint-o data sari in barca urmaritorul care era de fapt dl. Jaeger,iar in scurt timp cei doi au inceput sa discute.Peste cateva minute sari un politist ,care trebuia sa controleze tot ce trecea pe Dunare si acosta.Politistul ii ceru lui Brus actele,dar Brus nu avea asa ceva ,dar Carol Dragos care era dl. Jaeger, ii arata politistului un act de identitate,iar politistul saluta si pleca.

Brus ia scris lui Dragos o chitanta pentru ce il gazduia pana la destinatie,iar Dragos s-a instalat in camera barcutei care era doar pentru doua persoane. In urmatorul capitol ni se povesteste despre un om, Sergiu Ladko, care avea meseria de pilot pe Dunare.El traia cu o doamna care a ramas vaduva si cu fica acesteia.Cand mama fetei murise ,fata pe care o chema Natasa a ramas cu Sergiu.Cu fiecare zi ce trecea ,Natasa si Sergiu se indragosteau tot mai mult,dar Ivan Striga,care era si el indragostit nebuneste de Natasa a aflat si dupa o lupta cu Sergiu a plecat jurand ca se va intoarce.

Luntrea s-a oprit la Rarisbona unde Carol Dragos se intalni cu Ulmanh, un agent de politie,iar cei doi s-au dus la sectia de politie.Discutia lor s-a incheiat cand Dragos I-a spus lui Ulmanh ca aveau sa se intalneasca in Viena.Navigand vreo cateva zile Carol si Brus au ajuns la Viena si cei doi stateau in barcuta inconjurati de lume.Titsa un om foarte rau ce facea parte din banda lui Striga il recunoscu pe Carol Dragos si cand l-a vazut singur in barcuta pentru ca Ilia Brus a intrat in camera barcutei, Titsa a crezut ca Dragos este Ilia Brus.

Navigand pe Dunare pe Carol si Brus I-a prins o furtuna,iar Ilia Brus a manuit cat de bine a putut barcuta, dar de pe mal , pe Carol l-a lovit o creanga iar el a cazut lesinat in apa.Brus l-a salvat,a tras pe malul drept si s-a dus la farmacie sa-I cumpere lui Carol niste medicamente.Carol a gasit in cufarul lui Ilia Brus un portret al unei femei,portretul Natasei Ladko,iar Carol a dedus ca el era Sergiu Ladko,cercetat pentru crime si jafuri.Carol I-a lasat lui Sergiu un bilet in care scria ca are niste treaba si ca va lipsi o zi.

Cand Ladko a ajuns a ajuns pe barcuta a fost capturat de Titsa si dus pe slepul lui Striga , nevazand cine l-a rapit .Cat era pe slep auzea vocea unei femei si a unui barbat care se certau.Peste cateva zile a fost mutat in alta celula si a reusit sa evadeze, gasind luntrea lui legata de slep.

Cand a ajuns la Semlin el a fost arestat,stand intr-o celula,iar cand au au venit procesele el zicea ca este nevinovat.A reusit sa evadeze ,iar in drum spre barca el s-a intalnit cu Carol care a facut o cercetare si-l considera nevinovat.Cei doi au ajuns la Rusciuk,iar Carol l-a facut pe Titsa sa spuna ca Stiga se dadea drept Ladko si ca el a furat-o pe Natasha.Cand Ladko a aflat au luat-o spre slep,Ladko bagandul printro lovitura de cutit pe pilotul slepului in coma.

Carol s-a dus sa aduca forte de ordine ,dar cand a venita arestat doar trei oameni in echipajul lui Striga.Ladko il omorase pe Striga si o salvase pe Natasa.Ladko si Natasa au facut trei copiii, iar Carol ii vizita odata pe an.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.