Piete financiare internationale

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.84

nivel: Facultate

DEF:Sunt piete specializ. unde se negociaza valute si orice valori imobiliare sub forma de ef.com. publice sau alte hartii de val , mai ales act. si oblig si metale pretioase. Bursele de val au aparut si s-au dezv in sec al 18-lea pt ca au fost strans legate de prima rev ind.Ac necesita formarea de capitaluri, ceea ce s-a putut realiz prin emisiune de act si oblig. Prima b de val moderna apare la [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piete financiare internationale

DEF:Sunt piete specializ. unde se negociaza valute si orice valori imobiliare sub forma de ef.com. publice sau alte hartii de val , mai ales act. si oblig si metale pretioase. Bursele de val au aparut si s-au dezv in sec al 18-lea pt ca au fost strans legate de prima rev ind.Ac necesita formarea de capitaluri, ceea ce s-a putut realiz prin emisiune de act si oblig. Prima b de val moderna apare la Londra in 1773.S-au dezv apoi in marile centre ale lumii.

Amploarea ce mai mare au capatat-o dupa primul r m, mai ales in princ tari industrializate.Desi in prez in lume exista un mare nr de Burse,piata mondiala in acest domeniu se intemeiaza pe triunghiul SUA-JAP-M.BRITANIE.Insumate,cele 3 piete dispun de peste A din capilalizarea bursiera mondiala. Inca din per interbelica Bursa londoneza si-a pierdut suprematia,locul sau fiind luat de Bursa din NY(putem vb de NY ca fiind capitala mondiala a k).Se manif tendinta in ultimii ani de crestere a Bursei din Tokyo.Alte burse renumite:Paris,Frankfurt,Milano,Zurich,Taiwan si Hong Kong.

Ob de activ s-a diversificat:hartii de val(cambia),oblig emise de stat,titluri de renta,valute, Au, alte metele peretioase, bijuterii. Dezvoltarea si diversificarea relatiilor valutar-financiare au solicitat un cadru organizatoric adecvat la nivel mondial sau regional care sa faciliteze derularea acestora si care sa asigure reglementarea lor printr-un consens intre tarile membre.S-au creat mai multe organisme financiar-monetare int.Primele incercari de reglementare int a acestor relatii au avut loc la nivel regional si dateaza din perioada anterioara primului razboi mondial .

In per interbelica s-au creat blocuri monetare care s-au transformat dupa al doilea razb mond in zone monetare ,grupuri de monede nationale ce fluctuau in jurul unei monede principale.Tot in perioada interbelica s-a creat banca reglementarilor int. Prin crearea sistemului monetar int s-au infiintat doua organisme specializate ale ONU :FMI SI BIRD. Dupa modelul acestor a s-au creat o serie de institutii financiare la nivel regional precum Acordul Monetar European 1958, Fondul European de Cooperare Monetara ,Banca Europeana de Investitii 1973 ,Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare 1991, Fondul Monetar Arab, Banca Araba pt Dezvoltare Economica ,etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.