Piete de capital

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Indicii bursieri s-au mplimentat de mai multa vremae in practiica vietii bursiere , ca un barometru urmarit, si adesea temut prn implicatiile sale. In SUA indicele DOW JONES in conformatia sa initiala a avut mai multe ipostaze (pentru industrie, cu 30 mari intre prinderi industriale, pentru transpotr (20 firme), pentru utilitati (15 unitati), sau compozit, cu toate cele 65 firme). Indicele Dow Jon[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piete de capital

Indicii bursieri s-au mplimentat de mai multa vremae in practiica vietii bursiere , ca un barometru urmarit, si adesea temut prn implicatiile sale. In SUA indicele DOW JONES in conformatia sa initiala a avut mai multe ipostaze (pentru industrie, cu 30 mari intre prinderi industriale, pentru transpotr (20 firme), pentru utilitati (15 unitati), sau compozit, cu toate cele 65 firme). Indicele Dow Jones industrial aramas , cel mai semnificativ, cunoscut si utilizat.
Evolutia postbelic aaacestui indice, ilustrativa la modulmgeneral, subliniaza cresteri accelerate in ultimii 5 ani.

Pornind de la nivelul 200 (1950), indicele atinge 1000(1965), se ridica la 1300(1985), pentru aajunge la 2879(iunie 19990) si 6521 (decembrie 1996). In Japonia indicele Nikkei, instituit in19950 cuprinde 255 societati, iar inAnglia indicele Financial Times, si el indice din prima generatie, cuprinde numai 30 valori.
Acesti indici, desi sunt acum foarte cunoscuti, deoarece auncapatat prestigiu conferit de patina vremii,sunt de fapt nasemnificativi, fie prin nummarul restrins de valori, care nu sunt cele mai reprezentative, fie prin modul de indice, asa cum se procedeaza pentru indicele Nikkei.

Se atribuie acestor indici din prima generatie lipsa de relevanta, din moment ce sunt excluse din sfera lor actoare importante al caror rol a crescut tot mai mult in viata economica a tarilor respective.Astfel, indicele Dow Jones nu cuprinde nici o companie banncara,de asigurari si nici o intreprindere de comunicati, de constructii etct.Aprecierea este valabila si pentru celelalte tari:CAC40 (Franta), DAX (Germania) etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.