Pierre Auguste Renoire

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Liceu

In anul 1862 este admis la academia de "Arte Frumoase" , unde ii intalneste pe Monet,Sisley si Bazille. Acesta nu se conforma stilului de pictura impus de Salon, fiindu-i astfel respinse tablouruile pentru a fi expuse.Se muta in 1867 alaturi de Monet in casa luxoasa a lui Bazille. Aici ,cei trei pictori se dedica in totalitate lucrurilor cu pensula , iar in 1867 lui Renoire ii este acceptat pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pierre Auguste Renoire

In anul 1862 este admis la academia de "Arte Frumoase" , unde ii intalneste pe Monet,Sisley si Bazille. Acesta nu se conforma stilului de pictura impus de Salon, fiindu-i astfel respinse tablouruile pentru a fi expuse.Se muta in 1867 alaturi de Monet in casa luxoasa a lui Bazille. Aici ,cei trei pictori se dedica in totalitate lucrurilor cu pensula , iar in 1867 lui Renoire ii este acceptat pentru a fi expus tabloul "Lise cu umbrela". Razboiul franco-prusac il desparte de pictura ,de familie si de de prietenul sau Bazille care moare pe front.

In anul 1874 are loc prima expozitie a impresionistilor, Renoire infiintand alaturi de Monet ,Sisley si Pisarro "Sociabilii Artisti"
Datorita comenyilor de tablouri din partea unor clienti si bogati,Monet reuseste sa calatoreasca foarte mult in Normandia,Algeria,Italia, si Coasta de Azur.Toate aceste calatorii l-au ajutat pe artist sa isi defineasca propriul stil.In aprilie 1890 ,Renoir se casatorest cu Aline Charigot care ii naste trei copii : pe Pierre ,Jean si Cloude.In 1889 se muta la Chateau des Brouillards , in Montmartre.

Tabloul sau "Lectia de muzica" a primit o apreciere foarte mare , fiind chiar expus la muzeu.In 1919 pictorul primeste Ordinul Legiunii de Onoare.La data de 2 decembrie 1919 , Renoire moare fiind rapus de o lunga boala .Acesta suferea de paraliyie partiala si de reumatism.
Sub influenta lui Ingres , incepand din anul 1883.universul sau coloristic devine mai bland , picteaza trupuri feminine stralucitoare . Denumit pe drept " Pictorul bucuriilor vietii ". La numai varsta de 13 ani lucreaza deja ca pictor de portelanuri, mai tarziu a pictat evantaie si jaluzele , reusind sa stranga o suma de bani pentru a putea studia pictura .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.