Picior de atlet

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

Piciorul de atlet (sau tinea pedis) provoaca o iritatie solzoasa, uneori cu mancarime si alteori de culoare rosie. La majoritatea persoanelor ea se limiAZteaza la spatiul dintre degetele de la picioare, dar se poate raspandi si poate afecta o suprafata mare a labei piciorului, in unele cazuri, pielea devine foarte dureroasa si chiar sangereaza. Starea se poate inrautati daca zona se infecteaza cu [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Picior de atlet

Piciorul de atlet (sau tinea pedis) provoaca o iritatie solzoasa, uneori cu mancarime si alteori de culoare rosie. La majoritatea persoanelor ea se limiAZteaza la spatiul dintre degetele de la picioare, dar se poate raspandi si poate afecta o suprafata mare a labei piciorului, in unele cazuri, pielea devine foarte dureroasa si chiar sangereaza. Starea se poate inrautati daca zona se infecteaza cu bacterii care profita de faptul ca pielea este lezata.

Majoritatea cremelor, a pudrelor si sprayurilor pentru tratarea piciorului de atlet pot fi cumparate fara reteta. Ele actioneaza prin omorarea fungilor si trebuie folosite nu doar pana cand piciorul isi recapata aspectul normal, ci inca 2 saptamani, pentru a distruge toti sporii de fungi ramasi. Va prezenAZtam cateva sugestii pentru a va trata o infectie in curs si modalitatile de a va feri de o recidiva.
ingrijiti-va piciorul ca pe un bebelus. Piciorul de atlet se poate instala dintr-o data, fara semne de avertizare, si poate fi insotit de basicute pline cu lichid si de o senzatie intermitenta de arsura, spune medicul de familie Fre-derick Hass.

Cand treceti prin acest stadiu, tratati-va piciorul ca pe un bebeAZlus. Lasati-1 descoperit si odihniti-1. Desi inflamatia in sine nu este pericuAZloasa, neingrijita adecvat ea se poate agrava, ducand la o infectie bacteriana care constituie o complicatie.
incercati un remediu de moda veche. Un remediu traditional este cuAZfundarea piciorului in solutie de permanganat de potasiu, spune farmacista Sue Livingston, dar atentie -- solutia poate colora piciorul in cafeniu.

Tratati-va piciorul cu medicamente. Ajunsi aici, este momentul sa apliAZcati medicatia antifungica ce se vinde fara reteta, avand ca substante de baza miconazolul sau clotrimazolul, accesibila sub forma de creme, pudre sau sprayuri. Farmacistul va fi in masura sa va sfatuiasca. Dermatologul ThoAZmas Goodman recomanda sa aplicati usor preparatul si sa frecati zona cu de-licatete. Repetati de 2-3 ori pe zi 4 saptamani (si inca 2 saptamani dupa ce problema pare sa se fi rezolvat).

Tratati atent zona dintre degetele. Pentru tinea pedis intre degete, spuAZne dr. Goodman, incercati aplicarea de preparate pe baza de clorura de aluAZminiu cu 6 molecule de apa de cristalizare. Astfel de preparate combat transAZpiratia excesiva a picioarelor si se gasesc in farmacii. Efectul lor este dublu: omoara fungii si ajuta la uscarea zonei, defavorizand reluarea multiplicarii
fungilor. Preparatele se aplica intre degetele de la picioare de 2-3 ori pe zi. Continuati aplicarea inca 2 saptamani dupa ce infectia dispare.

indepartati pielea moarta. Cand ati depasit faza acuta a bolii, spune dr. Hass, indepartati pielea moarta care gazduieste fungi vii, ce ar putea sa va reinfecteze. "Cu prilejul baii, spalati piciorul usor, dar insistent, foloAZsind o periuta de unghii. Dati o atentie deosebita spatiilor dintre degete -- aici folositi o periuta pentru sticle." Daca ati indepartat pielea moarta in cada de baie, spalati-va bine dupa aceea cu dusul pentru a inlatura orice farama de piele care s-ar putea agata de alte parti ale corpului, initiind o noua infectie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.