Piatra Craiului - alpinism

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.70

nivel: Facultate

Creasta principala are directia generala nord-est -- sud-vest si este limitata catre est de depresiunea Bran, iar catre vest de culoarul Dimbovicioara -- Zarnesti (Vaile Dimbovitei si Birsei). In ceea ce priveste zonele de practicare a alpinismului, cele mai importante sint cuprinse in abruptul nord-vestic (Peretele Padinei Sindileriei si al Padinei Inchise, Turnurile Dianei si Peretele Padinei Po[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piatra Craiului - alpinism

Creasta principala are directia generala nord-est -- sud-vest si este limitata catre est de depresiunea Bran, iar catre vest de culoarul Dimbovicioara -- Zarnesti (Vaile Dimbovitei si Birsei). In ceea ce priveste zonele de practicare a alpinismului, cele mai importante sint cuprinse in abruptul nord-vestic (Peretele Padinei Sindileriei si al Padinei Inchise, Turnurile Dianei si Peretele Padinei Popii, abruptul ce domina Briul Cioringa Mare, Padina lui Calinet si Briul de Mijloc pina la Valea Spirlei) si abruptul vestic (abruptul marelui Grohotis), zona cuprinsa intre Umerii Pietrei Craiului si Saua Funduri -- Valea Urzicii.

Alte zone de alpinism se afla in: Prapastiile Zarnestilor, Curmatura, Piatra Craiului Mica, Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Cheile Dimbovicioarei si Cheile Brusturetului.Accesul in Piatra Craiului se face in general prin Zarnesti, bazele de atacare a traseelor fiind cabanele si refugiile Plaiului Foii, Curmatura, Diana si Cabana Ascunsa. Pentru Marele Grohotis se poarte folosi si cabana de Vinatoare Piatra Craiului. Accesul in Cheile Dimbovicioarei si Cheile Brusturetului se face dinspre sud: Rucar, Podul Dimbovitei, Dimbovicioara si Cabana Brusturet.

71. PADINA INCHISA SI PADINA SINDILERIEI
PIATRA CRAIULUI/ABRUPTUL NORD-VESTIC
De o maretie salbatica, muchia Padinei Inchise se desface din Creasta Nordica a Pietrei Craiului. Din culmea ei se prabusesc catre vest marii pereti ai Padinei Inchise si Orga Mare si catre est Peretele Padinei Sindileriei. Traseele din Padina Inchisa se numara printre cele mai lungi si mai dificile din Piatra Craiului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.