Piata tigarilor

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Pentru a-si satisface propriile nevoi marinarii si exploratorii au plantat terenuri in Africa, Europa si America. Echipajul lui Magellan a lasat seminte in porturile din Philippine, precum si in alte porturi. Nemtii au adus tutunul de la hotentoti (bosimanii si populatia Bantu din Africa), iar portughezii l-au luat de la polinezieni. Curand, oriunde mergeau navigatorii, tutunul ii astepta, si pe l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata tigarilor

Pentru a-si satisface propriile nevoi marinarii si exploratorii au plantat terenuri in Africa, Europa si America. Echipajul lui Magellan a lasat seminte in porturile din Philippine, precum si in alte porturi. Nemtii au adus tutunul de la hotentoti (bosimanii si populatia Bantu din Africa), iar portughezii l-au luat de la polinezieni. Curand, oriunde mergeau navigatorii, tutunul ii astepta, si pe la inceputul secolului al XVII-lea micile parcele devenisera mari plantatii, extinse peste tot in lume. Navigatorii fumau oriunde ar fi crescut acesta, asa ca plantatiile s-au extins si mai mult.

Ca o boala contagioasa, fumatul s-a extins de la un numar mic de indivizi la intreaga populatie. Consumatorii au inteles rapid ceea ce amerindienii stiau de generatii: o data ce ai inceput, este greu sa renunti. Pe masura ce tutunul patrundea in tot mai multe tari, se lupta impotriva sa aproape intotdeauna, considerat fiind nociv si imoral. Incercarile de a-i restrange utilizarea nu au facut decat ca tutunul sa devina mai valoros, iar aplicarea de taxe a incurajat contrabanda.
Tutunul a fost folosit adesea ca moneda de schimb datorita valorii sale ridicate.

In cele din urma factorii economici au primat pentru mai marii lumii, ajungandu-se la castiguri importante din taxele mai sus mentionate in tari ca Marea Britanie, Italia, Franta, Rusia, Prusia si mai tarziu in Statele Unite. Pe masura ce guvernele s-au convins de pericolul folosirii sale, membrii acestora au majorat taxele, simtindu-se astfel cu constiinta impacata, asigurandu-si totodata venituri de milioane de dolari.

Compania B.A.T., British American Tobacco, este liderul pietei tigarilor, in anul 2004 inregistrand vanzari de peste 370 mil. dolari.
British American Tobacco este pe piata de mai mult de 100 de ani, facand tranzactii in pe timpul razboaielor, revolutiilor si nationalizarilor cat si in timpul controverselor legate de fumat.Afacerea s-a format in 1902, ca o fuziune intre Compania UK's Imperial Tobacco si Compania American Tobacco fundata de James Duke.

In ciuda numelui companiei, deriva de la numele celor doua companii care au stat la baza acesteia, s-a stabilit ca British American Tobacco sa faca tranzactii atat inafara Statelor Unite ale Americii cat si inafara Angliei astfel compania si-a extins radacinile in zeci de tari din Africa, Asia, America Latina si Europa Continentala.
In prima jumatate din secolul aparitiei companiei, aceasta s-a extins rapid. Din Canada in China, compania a avut de la inceput un singur obiectiv: sa devina lider pe piata in toate tarile in care exista o astfel de piata.

Operand in tari din toata lumea, compania ajunge intr-un final in SUA in anul 1920 odata cu achizitia unei companii mici din Carolina de Nord, Brown&Williamson.Precum conditiile de tranzactii s-au deteriorat dupa prabusirea Wall Street-ului in 1929, in anul 1930 compania se consolideaza, cu diverse retele de distributii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.