Piata si rolul firmei

5x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Piata S.C. "RIGA PAN" S.A. reprezinta spatiul economico - geografic unde ea este prezenta cu produsele sale, cu prestigiul si influenta sa.
Societatea produce si comercializeaza anual pe piata interna peste 7000 de tone de faina de diverse tipuri, 3000 de tone de paine in diverse sortimente si 35 de tone de produse de patiserie.Piata careia i se adreseaza S.C. "RIGA PAN" S.A. are un caracte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata si rolul firmei

Piata S.C. "RIGA PAN" S.A. reprezinta spatiul economico - geografic unde ea este prezenta cu produsele sale, cu prestigiul si influenta sa.
Societatea produce si comercializeaza anual pe piata interna peste 7000 de tone de faina de diverse tipuri, 3000 de tone de paine in diverse sortimente si 35 de tone de produse de patiserie.Piata careia i se adreseaza S.C. "RIGA PAN" S.A. are un caracter local pe de o parte si traditional pe de alta parte. Geografic aceasta piata e localizata in orasul Iasi, iar din punct de vedere al componentei este o piata traditional universala.

Societatea realizeaza vanzari prin reteaua de magazine RIGA PAN de pe raza municipiului Iasi si prin intermediul unor firme private. Cu firmele private de distributie vanzarea se face pe baza de comenzi ferme si contracte.Reteaua de distributie era constituita in 1993 din 17 magazine proprii de desfacere. Aprovizionarea magazinelor (proprii sau nu) se face prin intermediul masinilor speciale pentru paine, aflate in dotarea societatii. Daca in urma cu cativa ani acestea corespundeau perfect nevoilor de distributie a produselor, in
prezent scaderea productiei a redus eficienta utilizarii lor, facand de dorit utilizarea unor masini mai mici.

In 1999 numarul magazinelor proprii a crescut la 21, doua treimi din acestea fiind dotate cu vitrine frigorifice pentru pastrarea alimentelor. Toate magazinele au fost dotate cu case de marcat si cantare electronice. Personalul este calificat si bine pregatit pentru a asigura un comert civilizat.Magazinele primesc, gestioneaza si vand produsele. Actele intocmite in magazine sunt predate biroului financiar-contabil, iar numerarul incasat se preda zilnic la casierie, putand fi utilizat chiar in ziua urmatoare in scopurile stabilite de societate.

Criteriile de selectie a modalitatii de distributie se bazeaza pe urmatoarele:
-plata imediata;
-volumul comenzii;
-relatia anterioara.

Contractele de livrare practicate de S.C. RIGA PAN S.A. in calitate de furnizor contin prevederi asiguratoare referitoare la:
-documentele si modalitatile de plata;
-receptia marfii la sediul firmei;
-garantie;
-raspunderea contractuala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.