Piata serviciilor hoteliere

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.55

nivel: Liceu

Trebuie de asemenea precizat ca industria cazarii are o istorie
lunga de trei secole timp in care intreprinzatorii au actionat asa cum le dictau interesele comerciale, momentul intrarii pe piata, mijloacele financiare de care dispuneau si traditia tarii. A rezultat o paleta foarte larga de forme de cazare, de generatii diferite, cu o gama larga a capacitatii, cu o mare varietate de dotari s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata serviciilor hoteliere

Trebuie de asemenea precizat ca industria cazarii are o istorie
lunga de trei secole timp in care intreprinzatorii au actionat asa cum le dictau interesele comerciale, momentul intrarii pe piata, mijloacele financiare de care dispuneau si traditia tarii. A rezultat o paleta foarte larga de forme de cazare, de generatii diferite, cu o gama larga a capacitatii, cu o mare varietate de dotari si solutii constructive si arhitecturale, adaptate marii diversitati ale segmentelor cererii turistice.

De aceea, incercarile de uniformizare a sistemelor de clasificare a
formelor de cazare s-au confruntat cu marea lor varietate si mai ales cu specificul national al fiecarei tari ofertante pe piata turistica.1 Astfel, pentru a putea clasifica structurile de cazare au fost aplicate mai multe categorii de criterii.

CATEGORII STRUCTURALE ALE UNITATILOR DE CAZARE TURISTICA
Eterogenitatea industriei cazarii se manifesta pe plan structural, constructiv, arhitectural si calitativ. Structurile de cazare turistica cuprind o multitudine de forme care pot fi clasificate conform criteriului investitiei (grea sau usoara) si pe baza unor considerente de rentabilitate, amortizare, preturi si clientela specifica in:
A. hoteliere;
B. extrahoteliere;
C. nepermanente.

A. Din punct de vedere tehnico-administrativ, hotelurile pot fi clasificate in hoteluri independente si hoteluri integrate in lanturi.
Hotelurile independente sunt caracterizate, in general, prin dimensiunea lor mica si prin o gestiune familiala. Gradul lor de confort le inscrie intr-o clasa medie sau chiar inferioara. De asemenea, dificultatea de a se adapta la evolutia cererii, in
special a celei internationale, le determina sa se grupeze intre ele si chiar sa se constituie in lanturi hoteliere "voluntare" care au forta promotionala ridicata si resurse financiare ce le permit patrunderea intr-o categorie superioara de confort.

In SUA, criteriul de clasificare, corespunzator criteriului tehnico-administrativ, este cel al "pietei tinta" careia i se adreseaza oferta de cazare. Astfel hotelurile pot fi de aeroport, de congres, de afaceri, de apartamente, de lux, economic, motel, de cazinou sau de statiune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.