Piata serviciilor de telecomunicatie

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.84

nivel: Liceu

Cererea de servicii este mult mai mare din punct de vedere al volumului convorbirilor telefonice ale persoanelor juridice .
Persoanele juridice care detin 10% din totalul abonatilor aduc 80% din venituri , in timp ce abonatii rezidentiali , care detin o pondere de 90% in totalul abonatilor aduc venituri de 20% din total . Se constata o crestere a numarului de convorbiri interur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata serviciilor de telecomunicatie

Cererea de servicii este mult mai mare din punct de vedere al volumului convorbirilor telefonice ale persoanelor juridice .
Persoanele juridice care detin 10% din totalul abonatilor aduc 80% din venituri , in timp ce abonatii rezidentiali , care detin o pondere de 90% in totalul abonatilor aduc venituri de 20% din total . Se constata o crestere a numarului de convorbiri interurbane dupa orele 19,00 cand sunt reduceri ale tarifelor si o scadere a numarului acestora cand abonatii persoane juridice nu vorbesc la telefon .

Variabilitatea cererii poate fi si din punct de vedere geografic.
De exemplu : una este cererea de servicii in Bucuresti si alta in Medias sau intr-o comuna oarecare , atat in serviciul de baza , cat si pentru serviciile periferice .
Cert este ca aceasta cerere de servicii se manifesta la nivelul intregii tari.Care este raportul cerere - oferta de servicii de telecomunicatii pe piata romaneasca ?
In primul rand , din punctul de vedere al cererilor de instalare de posturi telefonice , cererea este mult mai mare decat oferta.

Putem spune ca ne aflam in situatia de ,,penurie" , iar piata este a prestatorului de servicii.
Din alt unghi de vedere , aceasta cerere este impartita in doua categorii:
• cerere de servicii telefonice ale consumatorilor care nu sunt abonati ai ROMTELECOM sau care nu pot apela la aceste servicii de la propriul telefon - asigurata prin intermediul telefoanelor publice ;
• cerere de servicii telefonice a abonatilor permanenti ai ROMTELECOM

O cerere de servicii care deja cunoaste o dezvoltare ridicata este cea de servicii de conectare la INTERNET .
In urmatorii ani , datorita dezvoltarii explozive in domeniul telecomunicatiilor si in domeniul informaticii se va simti nevoia acuta de informatii noi si ,,calde".
Daca punem in balanta oferta de servicii a ROMTELECOM- ului si cu cererea de servicii din partea consumatorilor vom observa cu usurinta urmatoarele aspecte :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.