Piata serviciilor de cercetare de marketing in Romania

7x puncte

categorie: Economie

nota: 7.61

nivel: Facultate

Consultanta si training în domeniul analizei organizationale
Departamentul pentru analize cantitative / calitative
Principalele surse de informatie pentru AB Research Group sunt bazele de date provenind atât din surse publice (de exemplu Barometru de Opinie Publica) cât si din cercetarile realizate. Pentru analiza acestor baze de date dispune de o echipa de cercetatori care îsi pun î[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata serviciilor de cercetare de marketing in Romania

Consultanta si training în domeniul analizei organizationale
Departamentul pentru analize cantitative / calitative
Principalele surse de informatie pentru AB Research Group sunt bazele de date provenind atât din surse publice (de exemplu Barometru de Opinie Publica) cât si din cercetarile realizate. Pentru analiza acestor baze de date dispune de o echipa de cercetatori care îsi pun în valoare abilitatile logice, matematice, statistice si de operare cu computerul. Aceasta echipa formeaza Departamentul pentru analize cantitative.

Departamentul pentru cercetare fundamentala
Rezultatele înregistrate de cele doua departamente (analiza cantitativa / analiza calitativa) sunt ancorate în contextul social si integrate în lucrari stiintifice care sintetizeaza cele mai semnificative aspecte ale evolutiei economice si sociale.

Atât pentru acest obiectiv, cât si pentru noi proiecte care urmeaza a fi dezvoltate AB Research Group si-a format o echipa de cercetatori cu abilitati deosebite de analiza, sinteza si comunicare. Aceasta echipa formeaza Departamentul pentru cercetare fundamentala.

AB Research Group ofera consultanta pentru urmatoarele domenii:
- managementul conflictului
- managementul comunicarii
- evaluare institutionala
- strategii de comunicare persuasiva si îmbunatatire a discursului
- evaluarea retelelelor de comunicare organizationala si selectia resurselor umane

Activitatile de baza sunt orientate spre diverse domenii:

Media:Profilul consumatorilor de media.Masuratori de audienta
Evaluari ale politicilor publice
Analiza opiniei publice
Evaluari comunitare
Organizatii neguvernamentale
Evaluarea performantelor institutionale

Produse de larg consum
Produse farmaceutice
Sondaje electorale
Exit poll-uri Telecomunicatii
Constructii

AB Research Group desfasoara doua tipuri de cercetari: cercetare aplicata si cercetare fundamentala. Cercetarea aplicata presupune dezvoltarea de proiecte de cercetare care au ca principal obiectiv analiza pietei. Cercetarea aplicata îsi propune sa identifice strategiile optime pentru atingerea obiectivelor companiilor. Aceasta presupune preocuparea cercetatorilor de a exprima rezultatele cercetarii din limbajul stiintific în limbajul factorilor de decizie din firme.

Cercetarea fundamentala furnizeaza cunostinte bine fundamentate din domeniul social si este sursa celor mai multe dintre noile idei stiintifice din sfera socialului. Este baza cunoasterii si întelegerii necesare pentru elaborarea politicilor si strategiilor în diferite domenii de interes ale vietii sociale.

Dezvolta proiecte de cercetare focalizate în mod deosebit asupra dinamicii sociale si mecanismelor care stau la baza schimbarilor sociale, politice si economice, pe termen mediu si lung, din societatea româneasca. Departamentul de cercetare fundamentala urmareste în principal analiza schimbarilor profunde din societatea româneasca.

Institutii internationale
Banca Mondiala: Guvernare si dezvoltare locala (parteneriat Universitatea Bucuresti); Evaluarea calitatii antreprenoriatului in mediul universitar (parteneriat Universitatea Bucuresti); Studii de gen
BERD / OECD / Pactul de Stabilitate: Evaluarea politicilor publice in domeniul IMM-urilor; Consultanta in evaluarea politicilor publice din

Republica Moldova OSF: Rolul cultelor in procesul integrarii europene (parteneriat Synergy)FIMAN: Calibrare politica publica în domeniul conservarii fondului forestier; Identificarea stakeholder-urilor in campana de comunicare pentru mentinerea biodiversitatii in Romania si Delta

Dunarii
Asociatia Jurnalistilor din Domeniul Medical: Evaluare politica publica în domeniul sanatatii.Industria alimentara si de bauturi
European Drinks, European Food, Scandic Distileries: Organizare eveniment, consultanta; Studii de marketing
Realitatea Româneasca: Studiu de fundamentare, evaluare a distributiei, calibrare, analiza institutionala
Industria farmaceutica.Terapia Cluj: Evaluarea campaniei de comunicare pentru Faringosept®L;Pfizer: Calibrarea campaniei de comunicare pentru Viagra®;Beaufour Ipsen:Evaluare campanie Paxeladin®
Studiu precampanie, calibrarea spotului publicitar pentru Smecta®
Studiu post-campanie pentru Smecta®

Studiu precampanie, calibrarea spotului publicitar pentru Forlax®
Stiudiu post-campanie pentru Forlax®
Studii cantitative/calitative de oportunitate a campaniei de comunicare pentru Dysport®

Studii despre pozitionarea marcilor pe piata:
- analiza dinamicii consumului, identificarea si evaluarea zonelor de oportunitate –
- analiza SWOT, pozitionarea în functie de caracteristici si avantaje competitive, masurarea potentialului comercial al marcii.
- analiza concurentei, harti perceptuale prin raportare la concurenta, profilul marcilor concurente.
- identificarea „core targetului” si a targetului maximal, fluctuatiile de consumatori, profilul atitudinal si socio-demografic al consumatorilor

Studii despre imaginea companiei: eficienta comunicarii, perceptia consumatorilor asupra marcii, imaginea diferitelor marci concurente, identificarea aspectelor deficitare.

Studii despre publicitate / Evaluarea impactului campaniilor de imagine: receptarea campaniilor publicitare, determinanti ai comportamentului de consum, modalitati eficiente de desfasurare a campaniilor de imagine.

Pre-testarea mesajelor publicitare permite evaluarea reclamelor în raport cu scopurile pentru care acestea au fost proiectate. Pre-testarea creste sansele ca mesajul publicitar sa functioneze în acord cu strategia propusa, determinând daca impactul si memorarea sunt la nivelul asteptat, iar mesajul este decodificat de catre consumatori în maniera dorita.

Studii despre satisfactia fata de produs / Loialitatea fata de marca (identificarea si masurarea satisfactiei consumatorilor si a loialitatii fata de marca; analiza consumatorilor pierduti, analiza concurentei si a performantelor companiei).

Analiza sistematica a gradului de satisfactie a consumatorilor ofera directii de actiune pe termen lung, da posibilitatea companiilor de a-si îmbunatati gestionarea resurselor si de a-si fideliza consumatorii, mergând dincolo de o simpla masuratoare a satisfactiei consumatorilor.

Studii despre segmentarea pietei (profilul consumatorului: valori, credinte, comportamente). Cercetarile privind segmentarea pietei furnizeaza o baza solida pentru dezvoltarea unei strategii de marketing. Aceste studii pot fi valorificate ca o baza de date despre comportamentele de piata, care oricând poate fi utilizata în vederea luarii unor decizii.

Testarea de produs / Idei / Concept (simulari de piata cu scopul de a pune în evidenta disponibilitatea pentru acceptarea unei noi marci si disponibilitatea de a înlocui o marca cu alta). Dezvoltarea de noi produse presupune modalitatii concrete de minimizare a riscului si de maximizare a câstigului. Cercetarea axata pe produs, reduce riscurile si permite stabilirea mix-ului de marketing optim înainte de lansarea produsului pe piata.

Estimari de piata: marimea pietei, dimensiuni, evaluarea companiilor concurente, identificarea consumatorilor potentiali: locuri de achizitie, cantitati consumate, cine cumpara, frecventa de achizitie, utilizarea produsului achizitionat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.