Piata produselor si serviciilor ecologice

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Formularea si realizarea strategiilor de marketing ecologic se afla
sub influenta cerintelor ecologice, a potentialului firmei, a potentialuluipietei. In cadrul matricii produs-piata, ca punct de plecare pentru definireadomeniului de afaceri, luarea in considerare intr-o masura mai mare apunctelor de vedere ecologice permite exploatarea si extinderea volumuluipietei.Asa cum am precizat si i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata produselor si serviciilor ecologice

Formularea si realizarea strategiilor de marketing ecologic se afla
sub influenta cerintelor ecologice, a potentialului firmei, a potentialuluipietei. In cadrul matricii produs-piata, ca punct de plecare pentru definireadomeniului de afaceri, luarea in considerare intr-o masura mai mare apunctelor de vedere ecologice permite exploatarea si extinderea volumuluipietei.Asa cum am precizat si intr-un alt context, firmele care aplica inactivitatea lor principiileecomarketingului pot beneficia de numeroase
avantaje: castiga noi segmente de consumatori (cu putere de cumparare
mare);

devanseaza concurenta; realizeaza venituri mai mari pe termen lung;
isi imbunatatesc imaginea; realizeaza economii de cheltuieli prin anticipareaanumitor prevederi si norme; au acces pe noi piete etc. In acelasi timp,aplicarea principiilor ecomarketingului in activitatea de piata a firmei, poateconduce la manifestarea urmatoarelor dezavantaje: scadereaconcurentialitatii firmei; o cerere scazuta pentru produsele ecologice; lipsaunor tehnologii ecologice aplicabile; costuri ridicate pentru investitiileecologice; opozitii interne in firma; legislatie inca neclara in unele domeniietc.

Pietele cu orientare ecologica sunt nu doar in stadiul de formare ci si
in acela de crestere, iar in aceste conditii, sistemele informationale
traditionale au o eficienta limitata. Informatiile implica atat probleme denatura cantitativa, cat si calitative.
In sfera ecologica, culegerea informatiilor prezinta si unele grade de
dificultate suplimentare: in timp ce informatiile ce se exprima in marimimonetare pot fi usor "aplicate", de exemplu la analiza veniturilor sicheltuielilor, informatiile despre mediu sunt adesea nemonetare iar uneorireu cuantificabile, de cele mai multe ori "semnale slabe" care trecute cuvederea pot duce la aparitia unor consecinte grave pentru firma.

Pe de alta parte, informatiile nu sunt generate doar in domeniul
economic, ci pot proveni din discutii politice, ziare, reviste, publicatiistiintifice etc. Pentru a fi efective, ele sunt dependente de transmiterea simultiplicarea lor prin mass-media si devin relevante din punct de vedereeconomic abia prin actiunea lor de modificare a atitudinii sicomportamentului consumatorului si a factorilor de decizie. Sistemul dealcul traditional, la randul sau, nu poate oferi, prin structura proprie,specifica, astfel de informatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.