Piata intreprinderii

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.66

nivel: Facultate

O firma de consultanta in domeniul marketingului doreste sa
determine ce criteriu este de preferat a fi luat in considerare - clasa de veni sau varsta - pentru a explica consumul de vin si a segmenta, astfel, piata. Pentru aceasta a fost luat in considerare un esantion de 4.000 de persoane, mdintre care 400 de consumatori.Cota de piata a unei intreprinderi sau a unui produs se determina ca [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata intreprinderii

O firma de consultanta in domeniul marketingului doreste sa
determine ce criteriu este de preferat a fi luat in considerare - clasa de veni sau varsta - pentru a explica consumul de vin si a segmenta, astfel, piata. Pentru aceasta a fost luat in considerare un esantion de 4.000 de persoane, mdintre care 400 de consumatori.Cota de piata a unei intreprinderi sau a unui produs se determina ca raport intre vanzarile intreprinderii sau ale produsului si vanzarile totale inregistrate pe piata respectiva, intr-o anumita perioada.

Cota relativa de piata a unei intreprinderi se calculeaza ca raport
intre cota de piata a intreprinderii respective si cota de piata a celui mai puternic concurent al sau (liderul pietei). Cota relativa de piata a liderului se calculeaza ca raport intre cota de piata a acestuia si cota de piata a intreprinderii situate pe locul al doilea.
Pentru exemplificare, prezentam situatia pietei romanesti a
autoturismelor, in anul 2004, pe marci de autoturisme. Calculati cota de
piata pentru fiecare marca.In perioada t0, in totalul vanzarilor unui produs, firma A detine 8%, iar firma B o cota de 12%.

In perioada t1, vanzarile firmei A sunt cu 10% mai mari decat in anul precedent, iar ale firmei B cu numai 7%. Stiind ca vanzarile totale ale produsului respectiv sunt, in t1, cu 8% mai mari decat in t0, la ce nivel se situeaza cotele de piata ale celor doua firme?Se poate observa o anumita concentrare a exporturilor in doua tari: Marea Britanie si Germania, care acopera impreuna 74% din piata. Gradul de concentrare a pietei poate fi sugerat cu ajutorul coeficientului deconcentrare Gini corectat (c), calculat dupa relatia:

Legea gravitatiei comerciale, elaborata de Reilly, stabileste ca doua
localitati A si B atrag cumparatorii dintr-o localitate intermediara T, mai mica, in raport direct proportional cu numarul locuitorilor acestor localitati si in raport invers proportional cu patratul distantei dintre localitatea T si localitatile A si B, respectiv:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.