Piata fortei de munca - analiza globala

7x puncte

categorie: Economie

nota: 9.56

nivel: Facultate

LUXEMBURG:
Pe 8/03/1994 guvernul a convenit ca un comitet tripartit de coordonare sa examineze concluziile Consiliului de la Bruxelles. O serie de masuri au fost propuse si adoptate de Camera Deputatilor.

PORTUGALIA:
Au fost infiintate trei grupuri de lucru, cuprinzand reprezentanti ai catorva departamente, pentru a examina masurile sugerate de Consiliul Euro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata fortei de munca - analiza globala

LUXEMBURG:
Pe 8/03/1994 guvernul a convenit ca un comitet tripartit de coordonare sa examineze concluziile Consiliului de la Bruxelles. O serie de masuri au fost propuse si adoptate de Camera Deputatilor.

PORTUGALIA:
Au fost infiintate trei grupuri de lucru, cuprinzand reprezentanti ai catorva departamente, pentru a examina masurile sugerate de Consiliul European de la Bruxelles. In luna decembrie 1993 (Portaria 1324/93) a fost adoptat un set de masuri (politica activa de ocupare a fortei de munca, prevenirea si combaterea somajului, in special a celui de lunga durata).

Capitolul 1:
Imbunatatirea sistemelor de invatamant si instruire/calificare
1.1 Dezvoltarea politicilor

BELGIA:
Descentralizare: Responsabilitatea pentru continutul invatamantului si pentru formarea profesionala revine comunitatii; efectuarea lor este administrata de organizatii regionale.

Parteneri sociali: Rolul partenerilor sociali in procesul de instruire este institutionalizat la nivel federal, regional, zonal si de intreprindare. La toate nivelurile, functiile lor constau in fixarea de obiective, planificarea de finantari si indeplinirea si urmarirea politicilor de instruire/calificare.

Sectorul privat: Sectorul privat asigura: instruire initiala in sistem de tip allternativ; instruire permanenta a salariatilor; si – cu sprijin din fondurile publice – asigura profesori si dotari pentru invatamantul destinat adultilor si somerilor.

Calitate: Pentru mentinerea calitatii, se utilizeaza o gama de masuri, incluzand: cresteri ale nivelurilor de calificare; gasirea unui serviciu de catre someri, dupa programul de instruire; atestate de calitate pentru instructori; si inspectori de invatamant.

DANEMARCA:
Descentralizare: Cadrul general si scopurile politicii in domeniu au fost stabilite la nivel national si zonal de catre comitetele comerciale; colegiile de formare profesionala si comitetele lor locale pentru pregatirea fortei de munca raspund de planificarea si efectuarea pregatirii.

Parteneri sociali: Rolul partenerilor sociali este institutionalizat la nivel national, zonal si local, precum si in cadrul firmelor. Ei sunt implicati in planificarea,calitatea, continutul practic al instruirii, ca si in examinarile din perioada de ucenicie si in stabilirea necesitatilor in domeniul calificarii.

Anumite organizatii de parteneriat social efectueaza, de asemenea, cursuri de invatamant si de instruire.

Sectorul privat: Sectorul privat asigura instruire initiala si permanenta in sistem alternativ pentru salariati, tineri si someri.
Calitate: Proiecte elaborate de un centru national de evaluare examineaza diferite aspecte ale calitatii invatamantului si instruirii, cuprinzand: factori obiectivi (de exemplu, procentajul de reusita la exemene); organizarea si predarea; si evaluarea utilizatorului. Alte masuri includ atestate de calitate pentru cei care se ocupa de instruire.

GERMANIA:
Descentralizare: Pregatirea profesionala initiala este repartizata intre doua agentii de instruire (sistem dual): Legea federala guverneaza instruirea initiala in cadrul intreprinderii si scolii profesionale, iar landurile sunt responsabile pentru scoli. Ocupatiile recunoscute de stat (373, in prezent) sunt definite conform necesitatilor pietei muncii, in stransa colaborare cu guvernul federal, cu cele ale landurilor si cu parteneri sociali.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.