Piata financiara

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.84

nivel: Facultate

Piata monetara constituie locul unde se interfereaza oferta de capitaluri disponibile pe termen scurt si foarte scurt, de la maximum un an de zile la 24 de ore sau mai putin, cu cererea pentru astfel de capitaluri. Intermediarul principal pe piata monetara este banca comerciala, iar instrumentele specifice ale acesteia sunt depozitele, cecurile, biletele de ordin, certificatele de depozit, cambiil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata financiara

Piata monetara constituie locul unde se interfereaza oferta de capitaluri disponibile pe termen scurt si foarte scurt, de la maximum un an de zile la 24 de ore sau mai putin, cu cererea pentru astfel de capitaluri. Intermediarul principal pe piata monetara este banca comerciala, iar instrumentele specifice ale acesteia sunt depozitele, cecurile, biletele de ordin, certificatele de depozit, cambiile etc.
Piata de capital reprezinta componenta pietei financiare care asigura intalnirea ofertei de capitaluri cu cererea pentru capitaluri pe termen mediu si lung.

Mobilizarea capitalurilor pe aceasta piata se face uzitand de titluri de valoare (valori mobiliare) specifice: actiuni, obligatiuni, obligatiuni de stat pe termen mediu si lung etc.
Multitudinea tipurilor de titluri financiare tranzactionate pe piata de capital, organizarea variata a acestor piete si diversitatea mecanismelor de emitere si comercializare a produselor specifice au dus la structurarea pietei dupa mai multe criterii:
Piata primara serveste la o prima plasare a valorilor mobiliare emise, in scopul formarii si majorarii capitalului social sau atragerii capitalurilor disponibile pe termen mediu si lung.

Piata secundara reprezinta locul tranzactionarii (cumpararii si vanzarii) valorilor mobiliare emise si plasate pe piata primara.
Bursei de valori (engl. Stock exchange)Pietei interdealer, numita si piata de negocieri (OTC - over the counter - la ghiseu)
Bursa de valori consta intr-o piata organizata, localizata, cu reguli fixe de tranzactionare, unde se intalnesc cererea si oferta pentru valori mobiliare, iar din incidenta acestora rezulta preturile de tranzactie.

Piata interdealer (OTC) este o piata lipsita de locatie, flexibila la valorile mobiliare care se tranzactioneaza in cadrul ei, iar negocierile se realizeaza direct intre vanzator si cumparator prin intermediul tehnicilor de telecomunicatie.
Oferta de capital constituie apanajul investitorilor, care pot fi persoane fizice sau juridice detinatoare de capital disponibil provenit din venituri si dupa satisfacerea nevoilor de consum.
Cererea de capital provine de la emitentii de valori mobiliare - entitati care au nevoie de resurse financiare. Cererea poate fi:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.