Piata financiara

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Piata financiara(piata capitalului) reprezinta un plasament de resurse banesti pentru obtinerea unor venituri viitoare sau pentru o completare a finantarii activitatii. Piata financiara este locul de intilnire intre nevoile de resurse banesti ale intreprinzatorilor ai disponibilitatile banesti ale menajelor, ale gospodariilor de familie, ea mijloceste plasamentele economiilor populatiei si ale soc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata financiara

Piata financiara(piata capitalului) reprezinta un plasament de resurse banesti pentru obtinerea unor venituri viitoare sau pentru o completare a finantarii activitatii. Piata financiara este locul de intilnire intre nevoile de resurse banesti ale intreprinzatorilor ai disponibilitatile banesti ale menajelor, ale gospodariilor de familie, ea mijloceste plasamentele economiilor populatiei si ale societatiilor de asigurari in firtii de valoare pe termen lungemise de societatile comerciale pe actiuni si de administratiile publice, ca instrument de finantare externa.

Obiectul pietii financiare este schimbarea banilor cash contra diferitelor creante pe termen scurt si lung, adica cumpararea unor titluri ce atesta participarea detunarorului lor la activele si beneficiile( viitoare)ale societatii comerciale.
O alta maniera de abordare a obiectului acestei piete porneste de la conceptul de active si clasificarea lor. Active sunt sunt bunuri care au capacitatea de a genera fluxuri de venituri in viitor. Activele se clasifica in fizice si financiare. Activele financiare sunt depozitele monetare ai semimonetare, inclusiv din hirtiile de valoare pe termen scurt si lung.

Hirtiile de valoare se clasifica dupa orizontul de timp al valabilitatii lor in:
# hirtii de valoare pe termen scurt- sunt efectuate plasamente mai mici de un an # hirtii de valoare pe termen lung se constituie din acele active financiare care mijlocesc finantari externe si asigura plasamente mai mari de un an(actiunile si obligatiunile) Actiunile fac parte din categoria titlurilor de valoare si sunt titluri de proprietate caredovedesc participarea detinatorilor lor la capitalul social al firmei, care a emis titlurile respective.

Anual actionarul primeste un venit variabil numit divident. Principalele elemente de idintificare a unei actiunisunt: 1. firma emitenta 2. valoarea nominala 3. seria ai data emiterii 4. numele actionarului (daca actiunea este nominala).
Din punct de vedere al identificarii actionarului, actiunile pot fi: actiuni nominative, care cuprind numele, prenumele si alte date de identificare a actionarului; actiuni la purtator, nu au inscris pe ele numele persoanei, toate drepturile conferite de actiune revenind celui care o detuine legal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.