Piata de titluri neoficiala USM

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.66

nivel: Liceu

Recomandarea. Se utilizeaza cand societatea are deja peste 10% din actiuni in mainile publicului si nu are nevoie de capital aditional.
b) Marketingul selectiv. Se utilizeaza cand valoarea actiunilor detinute de public reprezinta sub 10% din valoarea capitalului. Se impune publicarea unui prospect. Se pot introduce pe piata neoficiala atat actiuni noi cat si din cele existente. In cazul une[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata de titluri neoficiala USM

Recomandarea. Se utilizeaza cand societatea are deja peste 10% din actiuni in mainile publicului si nu are nevoie de capital aditional.
b) Marketingul selectiv. Se utilizeaza cand valoarea actiunilor detinute de public reprezinta sub 10% din valoarea capitalului. Se impune publicarea unui prospect. Se pot introduce pe piata neoficiala atat actiuni noi cat si din cele existente. In cazul unei emisii noi pentru piata neoficiala, sponsorul, de regula un membru al bursei de valori, cumpara actiunile si apoi le ofera clienrilor sai la un pret putin mai mare.

Prin legislatiile nationale se limiteaza valoarea actiunilor care pot fi plasate de sponsor. Aceasta metoda genereaza costuri mai mari decat prima, din cauza contabilitatii aditionale si taxelor legale.
c) Oferta pentru vanzare. Se adopta cand valoarea actiunilor de plasat depaseste limita stipulata de lege in cazul metodei selective. Publicul poate solicita actiuni, completand un fonnular atasat prospectului. Este metoda cea mai scumpa de intrare in USM.

Cheltuielile, de regula, ajung la 1,5% din valoarea actiunilor. Se publica un prospect intr-un ziar national. Directorii societatii care intra in USM sunt obligati sa semneze un angajament ca ii vor informa la timp, corect si complet pe actionari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.