Piata ceasurilor in Romania

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.35

nivel: Facultate

Clipul Rolex foloseste un rationament inductiv pentru a convinge audienta. Se pleaca de la imagini particulare a unor persoane de succes, cum ar fi primul om care ajuns pe Everest sau campioni din diferite sporturi, pentru a crea o imagine generalizata a succesului. Ceasul se transforma intr-un simbol al succesului, un simbol al unui stil de viata. Imagini din prezent si din trecut sunt alternate [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Piata ceasurilor in Romania

Clipul Rolex foloseste un rationament inductiv pentru a convinge audienta. Se pleaca de la imagini particulare a unor persoane de succes, cum ar fi primul om care ajuns pe Everest sau campioni din diferite sporturi, pentru a crea o imagine generalizata a succesului. Ceasul se transforma intr-un simbol al succesului, un simbol al unui stil de viata. Imagini din prezent si din trecut sunt alternate pentru a crea un sentiment de statornicie, de dainuire si pentru a scoate in evodenta traditia.

Clipul face apel si la latura emotionala: ceasul Rolex este un simbol al prestigiului, iar posesorii unui astfel de ceas fac parte dintr-un club exclusivist. Muzica care se aude pe fundal suna ca un mars al triumfului care are rolul de a sensibiliza si mai mult audienta la tot ceea ce reprezinta acest ceas.

Cei de la Vacheron Constantin folosesc un rationament deductiv facand comparatie intre importanta fiecarui membru al unei orchestre si fiecare piesa care compun mecanismele de ultima generatie din domeniului ceasului. Spotul are o circularitate fapt care reiese din atunci cand la inceputul reclamei se ridica cortina si incepe muzica iar la final se opreste muzica si cade cortina.

Parcurgand cadre dupa cadre, ceasul se transforma intr-un mecanism foarte complicat care pentru a fi perfect trebuie ca fiecare particica din el sa se sicronizeze cu celelalte. Clipul face apel in principal pe latura rationala, deoarece arata concret de ce e in stare acest mecanism. In strategia de comunicare a celor de la Vacheron Constantin se pune accent pe frumusetea ceasului si la complixitatea lui si nu la personaje care il poarta sau vorbesc despre el.

Probabil fac acest lucru pentru ca produsul sa fie dedicat tuturor, singurul lucru care ar putea ingusta segmentul este pretul si nu alte vedete sau personaje.

Din punct de vedere grafic, acest print respecta principiul echilibrului, in sensul ca exista o simetri intre partea stanga si cea dreapta. Senzatia creata este cea a unei balante. Simetria perfecta insa poate fi plictisitoare, de aceea balanta tinde sa incline spre stanga. Simetria este sustinuta si de cele doua personaje, barbat si femeie, imbracati elegant, amandoi in negru,inconjurati de cate un ceas.

Pentru a atrage atentia se folosesc si elemente de contrast: silutele celor doi sunt incadrate de o pata de un albastru metalic, pentru a le putea distinge de fundalul negru. Motivul penru care personajele sunt imbracate in negru este acela de a crea contrast cu bratarile argintii ale ceasurilor.

Desi intreaga imagine pare sa fie inclinata spre dreapta, in cazul barbatului cravata este orientata spre stanga ca si cum ar sufla vantul, pentru a mai echlibra imaginea. Tot pentru a echlibra imaginea, femeia are mainile ridicate desupra capului ca intr-o miscare de dans, deoarece partea "ei" este mai mica ca dimensiuni, iar mainile ei umplu spatiul.

Centrul de greutate al printului este ceasul barbatesc din mai multe motive. Unul dintre ele este acela ca cel mai mare element ca dimensiune. Conform principiului parcursului determinat, printul este parcurs de la stanga la dreapta. Imaginea fiind inclinata spre dreapta,atentia cade spre ceasul de care am vorbit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.