Pete de batranete

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Daca planuiti sa petreceti cea mai mare parte a zilei pe un teren de sport, ori pe partia de ski, folositi o crema-ecran solar cu un SPF 30, spune dr. Ku-nin. La fel trebuie sa procedati daca petreceti o multime de timp intr-o barAZca sau pe plaja, deoarece razele solare sunt reflectate de luciul apei. Iar inAZtrucat transpiratia si apa pot indeparta ecranul solar, aveti grija sa aplicati crema cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pete de batranete

Daca planuiti sa petreceti cea mai mare parte a zilei pe un teren de sport, ori pe partia de ski, folositi o crema-ecran solar cu un SPF 30, spune dr. Ku-nin. La fel trebuie sa procedati daca petreceti o multime de timp intr-o barAZca sau pe plaja, deoarece razele solare sunt reflectate de luciul apei. Iar inAZtrucat transpiratia si apa pot indeparta ecranul solar, aveti grija sa aplicati crema cu regularitate.

Purtati o palarie. Fie ca va aflati pe plaja, fie ca va nu puteti evita soareAZle amiezii, purtati o palarie dintr-o tesatura de bumbac, care sa aiba un bor de cel putin 10 cm latime, pentru a nu va expune la soare fata si gatul, spuAZne dr. Kunin. Aceasta va va oferi protectia necesara pentru a limita posibiAZlitatea aparitiei unor noi pete de batranete.
Sepcile de base-ball, presupunand ca sunt purtate cu cozorocul pe frunAZte, nu va protejeaza de soare urechile, ceafa si o mare parte a fetei, spune dr. Kunin. Nici palariile de pai nu ofera prea multa protectie, avand o imAZpletitura rara, care lasa lumina solara sa razbata prin ochiurile ei.

Protejati-va buzele. Buzele constituie o zona pe care majoritatea persoaAZnelor nu considera necesar sa o fereasca de soare. Dar petele de batranete pot aparea si pe buze. Multe femei cred ca rujul ofera suficienta protectie buzelor. Totusi, soarele patrunde adesea prin locurile acoperite cu un strat mai subtire si se stie ca rujul se curata pe parcursul zilei, lasand buzele neAZprotejate.
inainte de a iesi din casa, aplicati pe buze fie un balsam special, fie un ruj avand un SPF cuprins intre 15 si 30. Daca totusi nu vreti sa renuntati la rujul favorit, care nu are factor protector, aplicati-1 peste un strat de balsam protector.

Evitati soarele. Evitati soarele pe cat posibil in timpul orelor de varf, adica intre 10 dimineata si 4 dupa-amiaza vara sau in climatele calde si intre 10 diAZmineata si 2 dupa-amiaza primavara, toamna si iarna, chiar in climatele temAZperate, intre aceste ore, radiatiile ultraviolete au intensitatea cea mai puterniAZca, spune dr. Kunin. Daca aveti de efectuat lucrari in aer liber, precum gradinaritul, straduiti-va sa le faceti dimineata devreme sau seara. Si nu uiAZtati ca o crema ecran solar este la fel de necesara iarna si in zilele innorate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.