Pesti cartilaginosi

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Rechinul fierastrau japonez este o specie pe cale de disparitie.Rechinul pigmeu este unul dintre cei mai mici rechini din lume si populeaza Oceanul Atlantic, vestul Oceanului Indian si Pacific. Nu apare deloc in Oceanul Arctic.

Desi este un rechin foarte mic, totusi el s-a dovedit a fi un mare pradator, hrana sa preferata fiind alcatuita din anumite specii de peste marin osos mic,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pesti cartilaginosi

Rechinul fierastrau japonez este o specie pe cale de disparitie.Rechinul pigmeu este unul dintre cei mai mici rechini din lume si populeaza Oceanul Atlantic, vestul Oceanului Indian si Pacific. Nu apare deloc in Oceanul Arctic.

Desi este un rechin foarte mic, totusi el s-a dovedit a fi un mare pradator, hrana sa preferata fiind alcatuita din anumite specii de peste marin osos mic, din crustacee, moluste.De obicei inoata la adancimi de 200-500 m, dar poate cobora si la adancimi mai mari de pana la 1000 m. Pentru om aceasta specie de rechin nu este periculoasa.

Desi se banuieste ca are capacitatea de a ataca si animale marine mai mari, smulgand cu dintii foarte ascutiti bucati de carne din corpul lor, totusi acest lucru nu a fost confirmat pana in prezent. Pe maxilarul superior are dintii tari, ascutiti si mai mici, iar pe maxilarul inferior sunt largi si de asemenea ascutiti.

Rechinul din Marea Neagra este de talie mica in comparatie cu rechinii oceanici. Dimensiunile la care ajung masculii 1-1,5 m, sunt mai mici decat cele ale femelelor care ajung pana la 1,7 m, greutate exemplarelor osciland intre 6-14 kg. Pielea este acoperita cu solzi marunti, placoizi. Gura este asezata ventral sub bot. Dintii sunt ascutiti, asezati pe 6 randuri, cu varfurile indoite de la mijloc in directia colturilor gurii. Ochii fara membrana (pleoapa).

In coloratia corpului predomina nuanta cenusiu-albastruie, spatele si partile laterale fiind pigmentate cu un numar variabil de pete albastrui sau albe, mai accentuate la exemplarele tinere. Pe burta are culoarea alb-galbuie.

Mereu agitat, traieste mai mult solitar, grupandu-se in numar mic numai in timpul reproducerii. De tarmul nostru se apropie incepand din martie si pana in noiembrie. De obicei este semnalat, in larg la 50-70 m adancime.

Rechinul inger
Are o arie de raspandire extinsa din nord-estul Atlanticului pana in Marea Mediterana, ocazional si in Marea Neagra, insa treptat a disparut din unele zone. Nu sunt referiri privind aceasta specie in apropierea litoralului romanesc.Corpul este extrem de plat, cu inotatoare pectorale impresionant de mari, semanand mai degraba cu un calcan decat cu un rechin. In apropierea narilor are cateva protuberante, asemanatoare unor mustati, folosite ca organe de simt. Ochii mari si rotunzi, cu fanta pupilara verticala ii confera o buna vedere.

Fiind o specie nocturna, isi petrece ziua ingropat in mal sau nisip, lasandu-si afara numai ochii. Noaptea inoata activ pe fundul apei. Este un pradator de ambuscada, care se hraneste cu pesti care traiesc pe fundul apei: calcan, limba de mare, precum si cu crustacee sau moluste.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.