Pescarul Amin Fisa de lectura

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.96

nivel: Liceu

Tema: Moartea lumii
Personaje: Pescarul Amin, Zeul-morun, Pescarii
Rezumat: Actiunea are loc intr-o primavara turbulenta, in Delta.
Pescarul Amin are o predeterminare pestilor, care se impart in doua categorii: cei buni si cei rai, unii rup inotatoarele celorlalti, dar cel mai puternic dintre ei este morunul, pe care si-a propus sa-l omoare deoarece el ataca animalele si cop[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pescarul Amin Fisa de lectura

Tema: Moartea lumii
Personaje: Pescarul Amin, Zeul-morun, Pescarii
Rezumat: Actiunea are loc intr-o primavara turbulenta, in Delta.
Pescarul Amin are o predeterminare pestilor, care se impart in doua categorii: cei buni si cei rai, unii rup inotatoarele celorlalti, dar cel mai puternic dintre ei este morunul, pe care si-a propus sa-l omoare deoarece el ataca animalele si copiii.

Brigadierul ii cere lui Amin sa dinamiteze balta de pesti pentru a prinde morunul ca apoi sa fie expus la Bucuresti, un lucru imposibil pentru erou deoarece el are anumite legi sfinte legate de pescuit si acest lucru ar fi un sacrilegiu pentru el, simtindu-se ca un protector al evenimentelor magice.

Pentru a preintampina dezastrul, el face tot posibilul sa-l prinda prin modurile traditionale- cu navoduri. Intr-o noapte, el viseaza ceva ciudat, amintindu-si de un basm conform caruia trebuia sa se dea peste cap de trei ori ca sa se prefaca in gand. Asa a si facut, dupa ce s-a dat prima oara peste cap-in mintea sa- a intrat astfel intr-un loc pe care-l el in considera fundul mortii, dupa aceea inca o data, simtindu-se acum ca si cum ar fi inviat dintr-un innec si ultima oara se opreste intr-un luminis foarte adanc, loc unde poate afla raspunsul la orice intrebare.

Aici el descopera ce este viata si mai ales ca ceea ce conteaza este cea ce tu creezi. Intra apoi in lumea pestilor, unde descopera ca el se trage din pesti, si abia apoi ajunge la morun, acum el afland ca pestele era stra-stramosul sau. Morunul il conduce spre un rai al apelor, astfel Amin realizeaza ca nu poate sa-l distruga.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.