Perspective de dezvoltare a turismului din Azerbaidjan si Bahamas

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.84

nivel: Facultate

Azerbaidjanul este o tara in care traditiile nationale s-au pastrat foarte bine. Sarbatorile religioase Qurban bayrami (Sarbatoarea Sacrificiului) si Ramazan bayrami (Ramazanul) se sarbatoresc ca si mai inainte. Sarbatoarea A NovruzA>>- sarbatoarea Anului Nou si a venirii, primaverii. Sarbatoarea tine cateva zile si se sfarseste cu o serbare publica cu dansuri si muzica interpetata de ansamblele [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Perspective de dezvoltare a turismului din Azerbaidjan si Bahamas

Azerbaidjanul este o tara in care traditiile nationale s-au pastrat foarte bine. Sarbatorile religioase Qurban bayrami (Sarbatoarea Sacrificiului) si Ramazan bayrami (Ramazanul) se sarbatoresc ca si mai inainte. Sarbatoarea A NovruzA>>- sarbatoarea Anului Nou si a venirii, primaverii. Sarbatoarea tine cateva zile si se sfarseste cu o serbare publica cu dansuri si muzica interpetata de ansamblele folclorice, se organizeaza competitii sportive nationale. In zonele rurale se serbeaza de asemenea si sarbatorile recoltelor.

Ca orice alt stat din lume, Bahamas are foarte multe sarbatori pe langa arhicunoscutele sarbatori de Pasti, Craciun si Anul Nou. Una dintre cele mai importante sarbatori este Festivalul Jukanoo. Acest festival este asemanator Carnavalului de la Rio, deoarece sponsorii platesc foarte multi bani pentru costumele celor care participa la parada. Festivalul Junkanoo este o celebrare a libertatii de la sclavie numit dupa al 17-lea comerciant de sclavi din Africa John Canoe. Pe langa acest imens eveniment bahamasienii mai sarbatoresc Lunea Rusaliilor care este in a 7-azi de Luni dupa Pasti, Ziua Muncii pe 1Iunie, Ziua Independentei pe 10 Iulie, Ziua Emanciparii care cade de obicei in prima zi de Luni din luna August, Ziua Descoperirilor pe 12 Octombrie, Ziua de Craciun pe 25 Decembrie si Ziua Cadourilor pe 26 Decembrie.

Fiind o tara islamica, locuitorii Azerbaidjanului acorda o importanta deosebita familiei. Este de ajuns sa stim ca din Fiqh o treime i s-a acordat institutiei familiale si asta pentru ca familia este prima caramida pe care este cladita societatea in construirea unui islam maret. Sotul are obligatii spirituale si materiale fata de sotia sa, el trebuie sa-i asigure locuinta, banii necesari traiului, trebuie sa se comporte bine cu ea, sa-i cinsteasca familia si prietenele si are obligatia de a lucra constiincios pentru sotia si copiii sai. El trebuie sa-si apere familia, comunitatea, tara, credinta si averea, chiar daca e nevoie ca pentru asta sa-si sacrifice propria viata.

Barbatul este acela care trebuie sa suporte greutatile conducerii si el este cel care trebuie sa participe in a oferi linistea si securitatea familiei sale, sa-i alunge pe cei care ameninta securitatea membrilor sai, pe hoti, pe raufacatori, pe criminali si deasemenea el este cel care are obligatia de a pazi granitele tarii sale. Daca lucrurile si atributiile care ii revin barbatului sunt lasate pe seama femeilor, atunci se va strica ceea ce este mai important: copiii. Si asta deoarece copiii sunt dependenti de dragostea, de educatia si de blandetea pe care o primesc de la mamele lor.

Femeia trebuie sa-si indeplineasca complet rolul (obligatia) sau de mama, pana cand va creste copiii pentru societatea si pentru tara lor, pana ce acestia vor deveni oameni buni, ei insisi capabili sa-si implineasca rolurile de parinti, putand naviga cu corabia vietii spre orizonturi bune. Aceasta nu inseamna ca femeii i se interzice sa munceasca sau sa contribuie in societatea sa, dar depinde de fiecare situatie si caz in parte. Asa cum Allah a spus in Coran, barbatii au o treapta peste femei, pentru ca ei reprezinta baza; barbatul este conducatorul/ seful casei si femeia trebuie sa-l urmeze.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.