Personal Computer

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deci astazi nu se mai vorbeste de calitate fie ea a produsului, serviciului sau a conducerii unei organizatii, nu se mai vorbeste de rentabilitate ca diferenta intre pretul de vanzare si cel de achizitie, deoarece acestea sunt deja bine invatate, problema cu adevarat stringenta fiind de a stapanii informatia. In ultimii douazeci de ani, calea cea mai importanta de acces catre informatie a fost si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Personal Computer

Deci astazi nu se mai vorbeste de calitate fie ea a produsului, serviciului sau a conducerii unei organizatii, nu se mai vorbeste de rentabilitate ca diferenta intre pretul de vanzare si cel de achizitie, deoarece acestea sunt deja bine invatate, problema cu adevarat stringenta fiind de a stapanii informatia. In ultimii douazeci de ani, calea cea mai importanta de acces catre informatie a fost si este in continuare reprezentata de ordinator.

Acest lucru poate fi observat plecand de la pietele mondiale unde au loc tranzactii financiare si valutare si mergand catre veriga de baza a oricarei economii nationale respectiv interprinderea mica unde astazi este de neconceput si economic nesanatos realizarea vreunei tranzactii fara ordinator ( emiterea de facturi, comenzi - comandarea unei masini de exemplu).

Avand in vedere rolul acestui dispozitiv care ocupa mai putin de un metru patrat, rezulta ca este foarte important pe langa cunoasterea informatiei cunoasterea acestui sistem de accesare la informatie. Acest lucru presupune cunoasterea partilor logice si fizice ale calculatorului/ordinatorului, precum si a celorlalte sisteme auxiliare cu care acesta coroboreaza in directia deschiderii pentru utilizator a portii catre informatie.

Lucrarea de fata incearca sa explice pentru cei care o vor citi cateva notiuni de baza despre acest conglomerat de sisteme care in ansamblu fac posibila functionarea corecta a acestei ,,minuni tehnologice" a secolului douazeci. Cititorul va descoperii partile componente ale calculatorului ( monitor, placa de baza, procesor, tipurile de memorii, etc.) si va invata sa le inteleaga rostul si modul de functionare.

Lucrarea trateaza deasemenea si subiectul controversat al sistemelor de operare. Pe langa descrierea alcatuirii si modului de operare al unui sistem de operare, se face si o mica comparatie intre diferitele sisteme de operare concurente pe piata, precum si referiri la evolutia lor pe parcursul anilor. Se urmareste transformarea lor de la un nivel primar - MS DOS, trecand usor prin stadii de evolutie la Norton Comander si culminand in final cu .,,mediul" impus practic de Microsoft Windows.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.