Persoane cu handicap fizic

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Nu spun ca am urmat acest tel cu cerbicie; asa mi-a fost dat - probabil ca este o vocatie sau un destin. Nu stiu la ce performante voi ajunge mai departe dar cred ca sunt pe drumul cel bun.
" De sigur, un trecator obisnuit ar crede ca trandafirul meu este ca voi - trandafirul care este al meu. Dar , prin el insusi este mai importatnt decat a suta dintre voi , ceilalti trandafiri: pentru c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Persoane cu handicap fizic

Nu spun ca am urmat acest tel cu cerbicie; asa mi-a fost dat - probabil ca este o vocatie sau un destin. Nu stiu la ce performante voi ajunge mai departe dar cred ca sunt pe drumul cel bun.
" De sigur, un trecator obisnuit ar crede ca trandafirul meu este ca voi - trandafirul care este al meu. Dar , prin el insusi este mai importatnt decat a suta dintre voi , ceilalti trandafiri: pentru ca pe el l-am udat; pentru ca pe el l-am pus sub globul de sticla; pentru ca pe el l-am adapostit dupa paravan; pentru ca la-m ascultat cand se vaita sau cand se lauda , iar uneori si cand nu spunea nimic. Pentru ca este trandafirul meu."

Persoana cu handicap a existat din totdeauna, dar foarte multa vreme aceasta categorie a fost marginalizata si discriminata. Nefiind ingrijiti de nimeni ajungeau sa fie si inadaptati sociali. In lucrarea de fata prin cele IV capitole am incercat sa prezint o parte a realitatilor cu care se lupta aceasta categorie impotriva vicisitudinilor vietii si o parte a perspectivelor de readaptare la viata familiara si sociala. In primul capitol prezint originea si evolutia notiunii de handicap, de unde a pornit acest cuvant definitia handicapului fizic si clasificarea acestui handicap;

pentru ca nu este de ajuns o cunoastere temeinica a teoriei am recurs in capitolul II la legislatia in vigoare la drepturile, indatoririle, si obligatiile, responabilitatile pe care le are statul cat si fiecare individ in parte pentru o protectie speciala a persoanei cu handicap.
In cel de-al treilea capitol am evidentiat rolul si importanta asistentei sociale care tine cont tot timpul si vegheaza permanent si incearca pe cat posibil sa ajute aceasta categorie de persoane.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.