Permise si contingente

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.94

nivel: Liceu

Acest tip de trafic este deseori interzis ori restrictionat de acordurile bilaterale. Un permis multilateral este in mod normal valid pentru un an, pentru un vehicul o singura data si pentru un numar limitat de calatorii. Ele nu pot fi folosite pentru operatiuni in care sunt implicate semiremorci sau remorci neinsotite. Aceste permise acopera numai operatiuni de transport retribuit "hire and rewar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Permise si contingente

Acest tip de trafic este deseori interzis ori restrictionat de acordurile bilaterale. Un permis multilateral este in mod normal valid pentru un an, pentru un vehicul o singura data si pentru un numar limitat de calatorii. Ele nu pot fi folosite pentru operatiuni in care sunt implicate semiremorci sau remorci neinsotite. Aceste permise acopera numai operatiuni de transport retribuit "hire and reward" si nu permit cabotajul-colectarea si livrarea marfurilor, in aceeasi tara, efectuata de un vehicul inregistrat in strainatate.

Unele tari limiteaza numarul de permise ECMT ce pot fi utilizate pe teritoriul lor.Cota multilaterala ECMT este extinsa pe o scara foarte redusa, cu toate ca, raspandirea geografica foarte mare face permisele valoroase. Aceasta cota a fost infiintata, ca un experiment, in 1974 iar ECMT a acceptat din 1976 ca ar trebui facuta in mod permanent si continuu la nivelul prezent. Principala dificultate a acestei cote pe langa marimea ei foarte redusa este faptul ca, cateva state participante au refuzat sa accepte ca toate permisele ar trebui sa fie valide pe teritoriile lor.

Pentru calatorii prin Austria permisele de tranzit solicitate anterior au fost inlocuite de un sistem de timbre ECO point. Intentia acestui sistem este de a reduce poluarea aerului creata de eliminarea sau emisiunile generate de camioanelor de tonaj mare (peste 7,5 tone gvw/greutatea bruta a autovehicului, atat carausie cat si in cont propriu). De unde, ECO points (puncte ecologice).

Austria emite un numar de puncte ecologice fiecarui stat membru, in fiecare an, in doua etape. Acestea sunt valabile pana la 31 ianuarie al anului urmator. Acest numar de puncte va fi micsorat in mod gradual, reducand in acest mod numarul de calatorii permise. Cu toate acestea, se poate reveni asupra reducerii prin utilizarea unor vehicule ecologice atata timp cat vehiculele poluante vor solicita 16 puncte pentru a tranzita Austria, in timp ce vehiculele mai putin poluante, ce nu au fost inregistrate inainte de 1octombrie 1990, vor fi cotate intre 5-16 puncte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.