Perioada de abstinenta cand te lasi de fumat

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Ai de cativa ani o masina cu maneta de semnalizare pozitionata in stanga volanului. La urmatoarea ta masina, aceeasi maneta se afla in dreapta. Stii ca este in dreapta, si totusi, timp de cateva saptamani, ori de cate ori vrei sa semnalizezi dai drumul la stergatoarele de parbriz.Cand te lasi de fumat se intampla ceva similar. In primele zile ale perioadei de abstinenta, in anumite momente, mecani[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Perioada de abstinenta cand te lasi de fumat

Ai de cativa ani o masina cu maneta de semnalizare pozitionata in stanga volanului. La urmatoarea ta masina, aceeasi maneta se afla in dreapta. Stii ca este in dreapta, si totusi, timp de cateva saptamani, ori de cate ori vrei sa semnalizezi dai drumul la stergatoarele de parbriz.Cand te lasi de fumat se intampla ceva similar. In primele zile ale perioadei de abstinenta, in anumite momente, mecanismul declansator va functiona. Te vei gandi : AŠ Vreau o tigara. >> Este esential sa contracarezi spalarea creierului de la primele semne - si atunci aceste declansari automate vor disparea.

Cand foloseste Metoda vointei, deoarece crede ca face un sacrificiu, e deprimat si asteapta ca nevoia stringenta de a fuma sa dispara, fumatorul nu inlatura nicidecum aceste mecanisme declansatoare, ba chiar le amplifica.Un declansator bine cunoscut este masa, mai ales o masa la restaurant, in compania prietenilor. Fostul fumator este de la bun inceput nefericit de vreme ce e privat de tigara. Prietenii sai isi aprind tigarile, iar el se simte si mai nefericit. Masa nu-i mai face nici o placere, nici intalnirea cu prietenii. Pentru ca asociaza tigara cu masa si cu convivialitatea, el sufera acum o tripla lovitura, iar spalarea creierului se amplifica.

Daca e hotarat si poate rezista suficient de multa vreme, isi accepta pana la urma soarta si ramane nefumator. Totusi, ceva din spalarea creierului ramane si cred ca unul dintre lucrurile cele mai triste legate de fumat este cazul fumatorului care s-a lasat din motive de sanatate sau de bani, dar care si dupa cativa ani inca mai tanjeste dupa o tigara, in anumite ocazii. Se agata de o iluzie aflata doar in mintea lui si se tortureaza singur in mod inutil.
Chiar si cu metoda mea, reactia la factorii declansatori e una dintre cele mai frecvente cauze de esec. Fostul fumator tinde sa priveasca tigara ca pe un soi de placebo sau de pastila de zahar. Isi spune : AŠ Stiu ca tigara nu-mi aduce nimic bun, dar, daca o sa cred ca-mi aduce, in anumite ocazii ma va ajuta. >>
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.