Perioada chimiei contemporane

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.79

nivel: Gimnaziu

Modul cum sunt organizati nucleonii in nucleul atomic , trebuie sa explice logica numerelor magice , oglindirea lor in existenta izomeriei nucleare. Descoperirea bachelitei, a materialelor plastice, a colorantilor sintetici, utilizarea unor substante chimice ca ingrasaminte agricole, obtinerea unor noi materiale de constructii, fermenti, vitamine, antibiotice, detergenti, fibre artificiale etc. su[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Perioada chimiei contemporane

Modul cum sunt organizati nucleonii in nucleul atomic , trebuie sa explice logica numerelor magice , oglindirea lor in existenta izomeriei nucleare. Descoperirea bachelitei, a materialelor plastice, a colorantilor sintetici, utilizarea unor substante chimice ca ingrasaminte agricole, obtinerea unor noi materiale de constructii, fermenti, vitamine, antibiotice, detergenti, fibre artificiale etc. sunt cateva descoperiri ce apartin acestei perioade.

Secolul XX marcheaza aparitia unor ramuri noi ale chimiei : biochimia, geochimia, radiochimia, ramuri care au permis cercetarea proceselor biologice, a alcatuirii scoartei terestre, a proceselor nucleare si obtinerea combustibililor nucleari, facand posibila cercetarea spatiului cosmic. Numerosi chimisti au studiat structura substantelor. Descoperirile lor au stat la baza dezvoltarii chimiei ca stiinta, dar si a utilizarilor ei in alte domenii de activitate.

Chimia ne-a dat solutii pentru necesitatile vitale ale omenirii : hrana , haine , adapost. Copii fiind visam sa primim de sarbatori inelul cu care printr-o simpla rotire sa facem minuni , sa obtinem comori si sa transformam dovleacul in trasura. Pentru specia umana inelul femecat al copliariei , e chimia. Cu ajutorul ei facem din pamant si bogatiile lui ingrasaminte , combustibili , coloranti, detergenti , aliaje , tesaturi , alimente , medicamente devenind din ce in ce mai puternice si mai independente de mediul inconujurator.

Chayn laureat al premiului Nobel scria :"In sanul civilizatiei moderne as putea renunta la radio,televiziune, avioane ultra-rapide si chiar la lumina electrica,insa nu si la medicamente care au permis sa se invinga epidemiile,diabetul infectiile si care au furnizat igienei mijloace de actiune. Si mai presus de toate chimia a dat omenirii speranta in vindecarea unor boli care par fara leac , dar cine stie , in timp vor fi invinse de aceasta stiinta ce nu cunoaste limite .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.