Performante ale echipelor franceze in competitiile europene

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

UEFA este una dintre cele sase confederatii continentale ale FIFA. Dintre toate, este de departe cea mai puternica din punct de vedere financiar si al influentei asupra jocului pe glob. Practic toti jucatorii de top pe plan mondial joaca in ligile europene datorita salariilor platite de cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, in special in Anglia, Italia, Spania si Germania. Multe dintre cele [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Performante ale echipelor franceze in competitiile europene

UEFA este una dintre cele sase confederatii continentale ale FIFA. Dintre toate, este de departe cea mai puternica din punct de vedere financiar si al influentei asupra jocului pe glob. Practic toti jucatorii de top pe plan mondial joaca in ligile europene datorita salariilor platite de cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, in special in Anglia, Italia, Spania si Germania. Multe dintre cele mai puternice echipe nationale din lume sunt din zona UEFA. Din cele 32 de locuri disponibile in Campionatul Mondial de Fotbal 2006, 14 sunt alocate echipelor nationale UEFA.

Liga Campionilor UEFA (UCL) (numita Cupa Campionilor Europeni pana in 1992) este o competitie fotbalistica europeana anuala inter-cluburi dedicata celor mai victorioase echipe din Europa. Ea reprezinta una dintre cele mai prestigioase trofee de cluburi in sport, alaturi de Copa Libertadores a Americii de Sud. Liga Campionilor nu trebuie confundata cu Europa League, al doilea cel mai important campionat pentru echipe de cluburi europene.

Real Madrid este cel mai de succes club din istoria competitiei, castigand trofeul de zece ori, inclusiv primele 5 editii. Cluburile spaniole au cele mai multe trofee cumulativ (14 wins), urmate de cele engleze si italiene (cate 12). Competitia a fost castigata de 22 de cluburi diferite de-a lungul timpului, 12 dintre care au castigat-o de mai multe ori. De cand competitia si-a schimbat denumirea si structura in 1992, nici un club nu a castigat doua editii consecutive; AC Milan fiind ultima castigatoare care si-a aparat cu succes titlul, in sezonul 1989-90.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.