Performanta, competitivitate si flexibilitate in productia intreprinderii

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.93

nivel: Facultate

Luand in considerare contextul cerintelor actuale, Arthur D. Little apreciaza ca pentru a atinge un nivel de inalta performanta, intreprinderea trebuie sa fie capabila de a se lansa cu succes in afaceri viabile, care ii asigura posibilitatea sporirii continue a profiturilor realizate si dezvoltarea pe aceasta baza a activitatilor sale.Pentru o astfel de intreprindere, cresterea profiturilor reprez[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Performanta, competitivitate si flexibilitate in productia intreprinderii

Luand in considerare contextul cerintelor actuale, Arthur D. Little apreciaza ca pentru a atinge un nivel de inalta performanta, intreprinderea trebuie sa fie capabila de a se lansa cu succes in afaceri viabile, care ii asigura posibilitatea sporirii continue a profiturilor realizate si dezvoltarea pe aceasta baza a activitatilor sale.Pentru o astfel de intreprindere, cresterea profiturilor reprezinta un obiectiv fundamental. Dar, ea va urmarii cu prioritate nu profitabilitatea pe termen scurt, cu caracter conjunctural, ci mentinerea in permanenta a beneficiilor la un nivel cat mai ridicat posibil.

In acest scop, trebuie sa se asigure conditiile necesare pentru utilizarea eficienta a factorilor de productie, realizarea unui grad ridicat de competitivitate a produselor oferite clientilor, obtinerea unor pozitii concurentiale avantajoase in cadrul sectoarelor sale de afaceri si crearea unei imagini mai bune a intreprinderii in mediul ei de competitie.De multe ori, profitabilitatea pe termen lung, cu caracter de stabilitate, este dobandita prin sacrificarea unor rezultate financiare relativ ridicate, dar care pot fi realizate numai pe intervale de timp scurte.

Conform teoriei lui A.D. Little, modelul unei intreprinderi de inalta performanta se bazeaza pe patru factori principali.
1. Resursele de productie ale intreprinderii.
In acest sens, performanta ridicata poate fi realizata numai atunci cand intreprinderea este capabila sa-si asigure in conditii avantajoase toate resursele necesare pentru desfasurarea activitatilor sale de productie, in conformitate cu prescriptiile tehnologiilor adoptate si cu cerintele indeplinirii obiectivelor de eficienta propuse.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.