Perceptia

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.89

nivel: Liceu

Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor trimite un fascicul nesesizat de lumina filtrata care este reflectata de ochii respondentului. Acest fascicul reflectat reprezinta punctul focal care poate fi suprapus asupra oricarui lucru care este privit. Acesta permite cercetatorului de a determina cat timp o publicitate sau alti stimuli de marketing sunt priviti, secventa in care a fost examinata, c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Perceptia

Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor trimite un fascicul nesesizat de lumina filtrata care este reflectata de ochii respondentului. Acest fascicul reflectat reprezinta punctul focal care poate fi suprapus asupra oricarui lucru care este privit. Acesta permite cercetatorului de a determina cat timp o publicitate sau alti stimuli de marketing sunt priviti, secventa in care a fost examinata, care elemente au fost examinate si cat timp a fost dedicat privirii fiecarui element in parte.

RCA au utilizat un model atractiv intr-un spot publicitar TV pentru televizoarele sale Colortrack. Modelul purta o rochie conservativa. Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor a determinat ca auditoriul si-a concentrat atentia substantial asupra produsului. Dupa sapte zeci si doua de ore, si-au reamintit numele de marca 36% din respondenti. In contrast cu aceasta, o publicitate asemanatoare a utilizat o femeie atragatoare ce purta o rochie provocatoare. In cazul dat dispozitivul de urmarire a privirii ochilor a determinat ca publicitatea a provocat o atentie considerabila, dintre care cea mai mare parte a fost concentrata asupra modelului atractiv.

Sapte zeci si doua ore mai tarziu, doar 9% din respondenti si-au reamintit numele de marca al produsului.
Marketerii nu doresc ca publicul lor tinta sa priveasca doar modelele din publicitatile lor. Ei, de asemenea, doresc sa comunice ceva despre produsele sale. Totusi, deoarece exista mult mai multe publicitati decat consumatorul este capabil sa le priveasca, marketerii deseori utilizeaza modele atractive, umorul sau alti factori pentru a atrage atentia pietii tinta.

Exemplele existente demonstreaza ca fiind utilizati necorespunzator, acesti factori pot conduce la ceea ca vor atrage atentia doar asupra lor insasi, si nu la mesajul de publicitate.
O buna cunoasterea a perceptiei este esentiala intru evitarea acestor si alte probleme intalnite in comunicarea cu diferite auditorii tinte. Perceptia este activitatea imperioasa care unifica consumatorul individul la un grup, situatie si influentele marketerilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.