Pensiunea Tismana - economia turismului rural

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 8.97

nivel: Facultate

Referat despre Pensiunea Tismana - economia turismului rural
Clima
Clima este temperat-continentala cu usoare influente mediteraneene, cu temperatura anuala medie de 10,3 C. Judetul este sub influenta maselor de aer din vest si sud-vest care aduc aer cald si uscat. Densitatea precipitatiilor este maxima in iunie si iulie insa si precipitatiile din cursul iernii sunt destul de dense,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pensiunea Tismana - economia turismului rural

Referat despre Pensiunea Tismana - economia turismului rural
Clima
Clima este temperat-continentala cu usoare influente mediteraneene, cu temperatura anuala medie de 10,3 C. Judetul este sub influenta maselor de aer din vest si sud-vest care aduc aer cald si uscat. Densitatea precipitatiilor este maxima in iunie si iulie insa si precipitatiile din cursul iernii sunt destul de dense, realizand un strat de zapada de 1,1-1,6 m grosime.

Retea hidrografica
Bazinul hidrografic al judetului Gorj cuprinde raul Jiu (cursul mijlociu) care curge prin Pasul Lainici, pana la conflunta cu raul Gilort, adunand apele pe o suprafata de 10469 kmp, jiul isi mareste debitul primind apele raurilor Tismana, Orlea, Bistrita, Jales, Susita, Sadu, Amaradia, Cioiana. Alte rauri importante ale judetului sunt: Gilort, Oltet si Motru. Lacuri glaciare: Galcescu, Tauri, Slaveciu, Mija, Pasarea si Godeanu.

Obiective de vizitat
Turism intens , legat de varietatea conditiilor naturale (defileul Jiului , cheile Oltetului , Corcoaiei , Sohodolului s.a , pesterile Polovragi , a Muierilor , Closani , lacurile glaciare montane s.a) , de vestigiile arheologice (castrul de la Bumbesti-Jiu , asezarile daco-romane de la Suseni , Barsesti , Boroseni s.a.) , de trecutul istoric (Campia Padesului - loc unde , la 23 ianuarie 1821 , Tudor Vladimirescu a citi Proclamatia) , de numeroasele obiective arheologice (manastirile Tismana si Polovragi , schitul Lainici , cula de la Curtisoara) , de operele monumentale ale lui Constantin Brancusi de la Targu-Jiu (Coloana infinitului , Masa tacerii , Poarta sarutului) , padurea de castani comestibili, hidrocentrala subterana, pastravaria, podul natural de la Ponoare, Campia Soarelui, casa memoriala Constantin Brancusi de la Hobita, precum si de datinile , obiceiurile traditionale si portul gorjenesc. Zone naturale protejate de interes national si monumente ale naturii afalte in localitatea Tismana sunt: Izvoarele Izvernei, Pestera Gura Plaiului, Muntele Oslea

Pensiunea Tismana
1. Descrierea zonei

Amplasamentul este intr-o zona cu un ridicat potential turistic natural si antropic, ce poate atrage un numar ridicat de turisti prin gradul de accesibilitate si diversele motivatii turistice pentru care se face in prezent turism . Este amplasat la cateva sute de metri de cunoscuta manastire Tismana, de unde, pe o raza de 60-80 km se pot vizita manastirile Polovragi, Crasna, Lainici, Pestera Polovragi, Pestera Muierilor, Complexul sculptural Constantin Brancusi, Complexul hidroenergetic Cerna-Motru-Tismana, precum si zone muntoase din imprejurimi, cu plaiuri, stane si goluri alpine ce constituie surse de incantare si relaxare .

2. Accesul in zona
Se realizeaza numai pe sosea asfaltata din toate cele trei directii astfel:
- de la Baile Herculane peste munte sunt circa 80 km;
- de la Dr. Tr. Severin pe la Motru sunt 80 km;
- de la Targu Jiu gara, sunt 40 km;

3. Dotari
Pensiunea agroturistica Tismana are o capacitate de 38 locuri, in camere cu 2,3,4,si 5 paturi, grupuri sanitare interioare, apa rece si calda. Dispune de un bloc alimentar modern, cantina cu o capacitate de 20 locuri si o terasa acoperita de 15 locuri, precum si 5 camping/ casute de vacanta amenajate in stil rustic, terenuri de sport (tenis de masa si tenis de camp, volei, minifotbal), terasa, parcare pentru masini, curte gratar, gradina de legume si livada proprie, loc de joaca pentru copii, iar la 3 km, teren de fotbal de dimensiuni standard.

Fiecare camera este dotata cu televizoare color, combina muzicala, statie amplificare, video,cu baie cu dus, telefon, TV/cablu.Camerele au mobilier nou, gresie pe jos si geam termopan. Desi camerele de la etaj au balcon nu se face diferenta de tarif intre etaj si parter. Accesul la bucatarie este liber pentru oaspetii cabanei. In timpul verii se pot oferi turistilor la cerere produse proaspete naturale din gradina proprie a pensiunii. Facilitati copii : Copiii intre 0 – 3 ani gratuit; copiii intre 3 – 12 ani achita 50% din valoarea unui loc de cazare all inclusive cu pat suplimentar asigurat. Peste 12 ani se achita integral tariful de all inclusive

4. Masa
Serviciile de masa se acorda in Restaurantul Tismana:

1. in sistem de totul inclus-mic dejun(aperitiv rosii,castraveti, salata,masline, carnati, suc de mere ), pranz(mamaliguta cu branza si smantana, friptura de vitel afumat, sarmalute) si cina(salata de legume, supa de legume ) , bautara free intre orele 10:00 – 24:00 ale fiecarei zi. Bautura free reprezinta cate un sortiment de bere, vin alb/rosu, tuica, sucuri, apa, cafea. Turistii care aleg aceasta varianta de masa, preplatita, vor primi odata cu intrarea in unitate o bratara de identificare, pe baza careia vor avea acces atat la serviciile de masa cat si la toate facilitatile clubului.

2. In sistemul mic dejun exclusiv acesta include: produse lactate prelucarte de oamenii zonei, mezeluri de casa, carnati, vinuri de casa, gemuri si siropuri din fructe de padure
Facilitati copii : Copiii intre 0 – 3 ani gratuit; copiii intre 3 – 12 ani achita 50% din valoarea unui loc de cazare all inclusive cu pat suplimentar asigurat. Peste 12 ani se achita integral tariful de all inclusive.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.