Pensiunea Bella Vita

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.78

nivel: Facultate

2)Prezentarea generala a zonei.
Statiunea Vatra Dornei denumita si Perla Bucovinei este situata la 105 km departare de municipiul Suceava, 40 km de Campulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistrita. Statiunea Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului climei si facilitatilor de practicare al schiului precum si al manastirilor ortodoxe care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pensiunea Bella Vita

2)Prezentarea generala a zonei.
Statiunea Vatra Dornei denumita si Perla Bucovinei este situata la 105 km departare de municipiul Suceava, 40 km de Campulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistrita. Statiunea Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului climei si facilitatilor de practicare al schiului precum si al manastirilor ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor cat si prin arhitectura lor.

Resuse turistice naturale
Resursele turistice naturale sunt de o mare varietate iar printre cele mai cunoscute sunt izvoarele cu ape minerale cunoscute in tara cat si peste hotare prin efectele lor terapeutice, namolul de turba caracterizat printr-o cantitate remarcabila de substante balsamice, eterice si rasinoase precum si climatoterapia( puritatea aerului, variatiunile moderate ale temperaturii si presiunii atmosferice) genereaza un climat cu actiuni tonifiante asupra sistemului nervos oferind un excelent mediu de revitalizare si recreere a organismului.

Forme de relief, flora si fauna
Statiunea Vatra Dornei numita si statiune balneoclimaterica ofera un peisaj natural deosebit .Vatra Dornei este o depresiune intramontana, relieful reprezinta o fragmentare de munti josi si mijlocii care apar sub forma de muncei avand culmi jotunjite si plaiuri drepte.
Conditiile favorabile oferite de formele de relief, de intinsele paduri de conifere si de factorii climatici ce satisfac cele mai diverse cerinte ecologice pentru o fauna bogata si bine reprezentata in arealul dornean.

Adevarata podoaba a parcului din central localitatii o reprezinta veveritele, acestea se hranesc cu alunele si nucile oferite de turisti. Spre inaltimi isi au salasul ursul, cerbul carpatin, capriorul, rasul, cocosul de munte, cocosul de mesteacan. Apele raurilor sunt bogate in pesti mai ales in salmonide cum ar fi: lostrita, pastravul de munte, pastravul curcubeu, mreana etc. Datorita actiunilor de protejare a vanatului si sanctionare a braconajului, fauna codrilor Dornei traieste intr-un echilibru acceptabil.

Flora caracteristica statiunii dispune de vegetatii pe care le intalnim in zona muntilor marginasi ai Dornei.Pe langa brazi, molizi apar si exemplare de zimbru, tisa care sunt considerate monumente ale naturii. Pe stancile Raraului creste floarea de colt sau albumita considerate monument al naturii, bujorul de munte, piciorul cocosului alpin, toporasul alpin, garofita care acopera suprafete intinse in muntii din imprejurimi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.