Pensiile facultative ING

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

1) Contractantul - persoana (numita in continuare Participant) care semneaza actul de aderare la o schema de pensie
2) Administratorul - furnizorul fondului (rilor) de pensii facultative este ING Asigurari
3) Platitorul contributiei - angajatorul participantului sau entitatea juridica asimilata angajatorului sau chiar particpantul (in cazul liber-profesionistilor)
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pensiile facultative ING

1) Contractantul - persoana (numita in continuare Participant) care semneaza actul de aderare la o schema de pensie
2) Administratorul - furnizorul fondului (rilor) de pensii facultative este ING Asigurari
3) Platitorul contributiei - angajatorul participantului sau entitatea juridica asimilata angajatorului sau chiar particpantul (in cazul liber-profesionistilor)
4) Beneficiarul in caz de deces- mostenitorii legali sau testamentari ai participantului; in cazul decesului participantului beneficiarul (rii) va (vor) intra in posesia valorii contului individual de pensie.
a) persoanele angajate potrivit Legii numarul 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) functionarii publici, potrivit Legii numarul 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si alte categorii de functionari care presteaza activitati in baza unui raport de serviciu;
c) persoanele care obtin venituri din salarii sau venituri asimilate acestora potrivit Legii numarul 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;

d) persoanele autorizate sa desfasoare si sa obtina venituri din activitati independente potrivit Legii numarul 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) membrii societatilor cooperative aflate sub incidenta Legii numarul 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, cu modificarile si completarile ulterioare;
f) persoanele care realizeaza venituri din activitati profesionale, astfel cum sunt definite in Legea numarul 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare;

g) persoanele care realizeaza venituri din activitati agricole potrivit Legii numarul 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contributiile esalonate platite pentru participant se acumuleaza in contul sau individual de pensie.
Conform legii pensiilor facultative, atat angajatul cat si angajatorul pot contribui in contul participantului.
Nivelul maxim - 15% din venitul salarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia. Acest plafon este valabil pentru toate fondurile.
Nivelul minim al contributiei totale (contributie participant + contributie angajator) - 45 RON / luna.

Contributiile sunt platite lunar prin intermediul angajatorului (in unele cazuri, sunt platite de catre participanti - liber profesionisti)
Contributia corespunzatoare lunii t trebuie virata de catre platitor pana pe data de 25 a lunii t+1.
Contributiile se platesc pe toata durata etapei de contributii, daca participantul nu a solicitat suspendarea/ incetarea lor.
Fiecare participant va avea un cont individual de pensie deschis pentru un fond. Valoarea contului este reprezentata de valoarea activelor nete personale, calculata ca produsul dintre numarul de unitati de fond si valoarea unitatii.

Contributia va fi transformata in unitati de fond in ziua imediat urmatoare zilei in care banii au fost inregistrati in sistemul de administrare.
Inainte de convertirea contributiilor in unitati se deduce comisionul de administrare. Contributia neta rezultata se converteste in unitati prin impartirea contributiei nete la valoarea calculata a unitatii pentru ziua in care se face conversia.
Nr. Unitati = (contributie totala - comision de administrare) / valoarea unitatii = contributie neta- valoarea unitatii
Va exista un singur tip de unitati de fond si un singur tip de pret al unitatii de fond (numit Valoarea unitatii).
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.