Pelinul

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Facultate

Frunzele bazale sunt sesile, lungi, bipenat sectate, cu segmente obtuze, late de 5 cm. Frunzele tulpinale prezinta forme diferite: cele inferioare sunt bipenet partite, cele mijlocii penat partite; in treimea superioara sunt trilobate, iar in apropierea inflorescentelor sunt simple, lanceolate. Toate frunzele sunt pubescente, argintii -cenusii pe partea inferioara si verzi-cenusii pe partea superi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pelinul

Frunzele bazale sunt sesile, lungi, bipenat sectate, cu segmente obtuze, late de 5 cm. Frunzele tulpinale prezinta forme diferite: cele inferioare sunt bipenet partite, cele mijlocii penat partite; in treimea superioara sunt trilobate, iar in apropierea inflorescentelor sunt simple, lanceolate. Toate frunzele sunt pubescente, argintii -cenusii pe partea inferioara si verzi-cenusii pe partea superioara.

Florile sunt colorate in galben, fiind grupate in antodii, globuloase, cu diametrul de 3-4 mm, usor aplecate, dispuse in raceme terminale. Antodiile sunt acoperite de bractee membranoase si tomentoase. Receptacolul, convex, poarta in exterior putine flori femele, tubuloase. Florile centrale sunt hermafrodite, cu o corola campanulata, divizata in partea superioara in 5 lobi.

Pelinul se dezvolta bine in zonele cu temperaturi medii zilnice mai ridicate. In climat secetos cu zile calde si lipsite de precipitatii este favorizata acumularea uleiului volatil in planta. Este putin pretentios la umiditate. Datorita pubescentei tulpinilor si frunzelor, transpiratia plantelor este mai redusa, fapt ce confera acestora o rezistenta sporita la seceta. Este o specie iubitoare de lumina, aceasta influentand favorabil dezvoltarea plantelor si acumularea uleiului volatil. Se dezvolta bine pe toate tipurile de sol.

Valorifica solurile nisipoase, precum si cele pietroase, aride si sarace in substante fertilizate. Pelinul este o veche planta medicinala, fiind apreciata pentru actiunea sa terapeutica inca din antichitate. Afost descris in Papirusul Ebers, in literatura greca si cea romana. Numele latinesc al genului deriva din numele grecesc al zeitei vanatorii, Artemis, protectoarea oamenilor, capabila de vindecari miraculoase.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.