Peisajul geografic

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Caracteristicile peisajului
- Unicitatea rezulta din faptul ca peisajul este o exprimare a combinarii unui
numar mai mare sau mai mic de elemente cu rol diferit in sistem pe un anumit spatiu si intr-o anumita etapa evolutiva. Ea este valabila la toate peisajele indiferent de marimea lor (unic este peisajul Lacului Rosu, dar unic este si peisajul alpin al Retezatului sau peisajul tar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Peisajul geografic

Caracteristicile peisajului
- Unicitatea rezulta din faptul ca peisajul este o exprimare a combinarii unui
numar mai mare sau mai mic de elemente cu rol diferit in sistem pe un anumit spatiu si intr-o anumita etapa evolutiva. Ea este valabila la toate peisajele indiferent de marimea lor (unic este peisajul Lacului Rosu, dar unic este si peisajul alpin al Retezatului sau peisajul tarmului dalmatic).

Caracteristica se mentine in conditiile evolutiei, pentru ca in fiecare situatie modificarile survenite in sistem se vor reflecta in ceva "nou" (peisajul unui versant despadurit difera de cel anterior, dar si de cele care ar rezulta printr-o impaturire sau prin regenerarea naturala).Omogenitatea la nivel de treapta ierarhica este asigurata de prezenta unor elemente principale repartizate uniform in spatiul intreg pe care se dezvolta peisajul.

Este mai usor de inteles le cele cu dezvoltare spatiala mica (un versant afectat de alunecari sau "Muntele de Sare" de la Slanic) si mai dificil la cele extinse (peisajul abrupturilor cuestice de langa Cluj, din nordul Podisului Central Moldovenesc, din estul sau vestul Bucegilor, peisajul lanturilor sau platourilor vulcanice, peisajul de stepa, savana, taiga etc.). Dar in fiecare caz infatisarea este dependenta de repartitia pe intreaga suprafata a unei anumite grupari a elementelor principale si a relatiilor dintre acestea ce au rol hotarator pentru peisaj.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.