Pedodontie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.91

nivel: Facultate

In S2 se produc doua ingrosari ale epiteliului primitiv, care vor forma doua benzi epiteliale, care la scurt timp se divid in cate o lama dentara vestibulara si orala.Lama dentara se dispune sub forma unei potcoave si ea corespunde viitoarelor arcade dentare (una superioara - arcada maxilara, si una inferioara - arcada mandibulara). Aproape simultan cu diferentierea lamei dentare, din portiunea e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pedodontie

In S2 se produc doua ingrosari ale epiteliului primitiv, care vor forma doua benzi epiteliale, care la scurt timp se divid in cate o lama dentara vestibulara si orala.Lama dentara se dispune sub forma unei potcoave si ea corespunde viitoarelor arcade dentare (una superioara - arcada maxilara, si una inferioara - arcada mandibulara). Aproape simultan cu diferentierea lamei dentare, din portiunea ei profunda (care priveste spre ectomezenchim) se dezvolta, printr-un proces de proliferare, 10 formatiuni rotund-ovalare care reprezinta mugurii dentilor temporari.

Procesul de formare al acestor muguri, nu are loc in aceiasi perioada de timp pentru toti; procesul de formare incepe din zona anterioara si se extinde catre zona posterioara, astfel incat acest proces are loc intre S6 - S8 intrauterin. La formarea lamei dentare concura procesul de diferentiere; la procesul de dezvoltare concura proliferarea Mugurii dintilor permanenti se vor forma mai tarziu, separat pentru dintii permanenti de inlocuire (incepe sa se formeze din L5 intrauterin, in sens antero-posterior, si se incheie in L10 postnatal.

Acesti muguri se formeaza dintr-o prelungire linguala a lamei dentare) si ai molarilor permanenti (se formeaza dintr-o prelungire distala a lamei dentare; mugurele M6 ani se formeaza incepand din L4 intrauterin; mugurele M12 ani se formeaza postnatal in primul an de viata, dupa cum considera unii autori, sau in L4 postnatal, dupa cum considera alti autori. Mugurii M3 se formeaza postnatal in jurul varstei de 4 ani.
In stadiul de mugure, celulele epiteliale sunt celule care au aceiasi forma si aceleasi functii;

procesul de proliferarea continua, dimensiunile mugurelui cresc, dar pentru ca procesul de proliferare este inegal, noua forma pe care o capata viitorul dinte este forma de cupa. Catre sfarsitul stadiului de cupa, incepe si procesul de histodiferentiere, astfel incat incepe sa se deosebeasca un ansamblu de celule epiteliale care vor forma organul smaltului si un ansamblu de celule ectomezenchimale plasate in concavitatea cupei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.