Pe urmele faraonilor

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.92

nivel: Facultate

In Romania, fosta tara comunista, turismul extern da o posibilitate unica actualei generatii dar si celor care au cunoscut restrictiile regimului comunist de a intra in contact cu celelalte tari fie ele europene fie altele mai exotice si mai pline de noutate. Fara a ignora resursele naturale autohtone, foarte bogate si divesrificate, aceasta prezentare incearca sa va convinga de faptul ca pentru [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pe urmele faraonilor

In Romania, fosta tara comunista, turismul extern da o posibilitate unica actualei generatii dar si celor care au cunoscut restrictiile regimului comunist de a intra in contact cu celelalte tari fie ele europene fie altele mai exotice si mai pline de noutate. Fara a ignora resursele naturale autohtone, foarte bogate si divesrificate, aceasta prezentare incearca sa va convinga de faptul ca pentru a ne cunoaste cat mai bine propria tara si pentru a aprecia cum se cuvine resursele pe care le detinem este nevoie sa intram in contact cu celelalte culturi si natiuni.

Turismul extern se preteaza pentru aproape toate tipurile de turisti - de la turisti dornici de relaxare pana la cei ce practica turism in scop stiintific, de la tineri dornici de aventura pana la persoane mai in varsta - datorita amenajarii turistice si datorita faptului ca preturile sunt asemanatoare cu cele din Romania, beneficiind chiar de servicii de o calitate superioara. Turismul extern - o optiune pentru orice turist dornic de a cunoaste locuri noi. Daca imaginile si prezentarea nu au fost suficiente pentru a va convinge sa alegeti o destintie exotica convingeti-va de minunatia acestor locuri vizitandu-le.

Ideea de calatorie exista de cind lumea: calatoria ca expeditie, calatoria ca pelerinaj, calatoria ca initiere, calatoria ca descoperire, ca accesare a unor locuri noi mai mult sau mai putin indepartate, calatoria ca mod de viata. Una din intruchiparile sale moderne, turismul, constituie unul din motoarele de baza ale uriasei economii mondiale. De la turism de masa, atent planificat si dramuit prin intermediul agentiilor turistice, pana la turism alternativ, ce poate cunoaste multiple fatete.

Turismul, ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase, explozive in cea de-a doua jumatate a secolului XX. Dorinta de a calatori si de a cunoaste lucruri noi este cunoscuta inca din antichitate, chiar daca la inceput aceste dorinte aveau ca scop principal razboiul, cuceririle de noi teritorii sau schimburile comerciale. Institutionalizarea turismului pe plan national si organizarea lui in continuare si pe plan international au determinat un avant continuu al acestuia si au facut ca, prin ritmurile de dezvoltare atinse, turismul sa devina, alaturi de revolutia tehnico-stiintifica, unul dintre cele mai spectaculoase fenomene ale secolului XX, cu consecinte sociale, economice si umane deosebit de importante.

Se poate afirma ca, din aceasta epoca, turismul incepe sa se detaseze ca o activitate economico-sociala distincta. Trebuie insa mentionat ca, in majoritatea tarilor, transformarea turismului intr-o activitate economico-organizatorica, pe scara nationala, s-a produs numai in cea de-a doua jumatate a secolului XX, ceea ce a favorizat aparitia si instituirea in sectorul tertiar, cel al prestarilor de servicii, a unor noi ramuri ale economiilor nationale, domenii cunoscute generic sub denumirea de Industria Turistica. Importanta tot mai mare pe care a dobandit-o turismul in perioada contemporana a sporit preocuparile pentru definirea cat mai exacta si completa a acestui fenomen.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.