Patogenia generala a bolilor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.60

nivel: Facultate

Astfel in toate afectiunile se intalnesc reactii neuro-vegetative, endocrine si modificari biochimice celulare. Exista desigur reactii specifice pentru fiecare boala in parte; indiferent insa de modul in care apare boala, organismul reactioneaza ca un tot. Reactiile de raspuns la diversele agresiuni depind in fiecare caz de particularitatile reactive ale organismului, particularitati ce sunt condi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Patogenia generala a bolilor

Astfel in toate afectiunile se intalnesc reactii neuro-vegetative, endocrine si modificari biochimice celulare. Exista desigur reactii specifice pentru fiecare boala in parte; indiferent insa de modul in care apare boala, organismul reactioneaza ca un tot. Reactiile de raspuns la diversele agresiuni depind in fiecare caz de particularitatile reactive ale organismului, particularitati ce sunt conditionate genetic dar care sunt exprimate de constitutia sau terenul fiecarui individ in parte.

In trecerea fazica de la sanatate la boala si apoi iar la sanatate, se produc o serie de reactii oscilante pana cand se reinstaleaza o noua stabilitate, reactii ce trec de la fiziologic la patologic si apoi iar la fiziologic. Reglarea acestor reactii, care in stare normala este o reglare de "constanta" devine in stare patologica o reglare de "tendinta".

In cadrul eforturilor facute de-a lungul timpului in directia cunoasterii si intelegerii modalitatilor de producere a bolilor, corespunzator nivelului de cunoastere in domeniul biologiei si medicinii - dependente de progresele epocii date in chimie, fizica etc. - si de influenta conceptiilor filozofice - au fost elaborate numeroase teorii patogenice.

Dintre conceptiile patogenice actuale, cu un caracter integralist, atrag atentia cateva, prin faptul ca ele sesizeaza unele aspecte importante care au contribuit la intelegerea mai buna a principalelor mecanisme de producere a bolilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.