Partile in procesul civil

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.92

nivel: Facultate

Este un fisier tip doc si are 13 pagini.

INTRODUCERE

Actualitatea si gradul de studiere a temei investigate. Sarcina de infaptuire a justitiei intr-un stat de drept, revine organelor statului, special constituite in acest scop. Potrivit art. 114 al Constitutiei RM, "Justitia se infaptuieste in numele legii numai de instantele judecatoresti". Activitatea instante[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Partile in procesul civil

Este un fisier tip doc si are 13 pagini.

INTRODUCERE

Actualitatea si gradul de studiere a temei investigate. Sarcina de infaptuire a justitiei intr-un stat de drept, revine organelor statului, special constituite in acest scop. Potrivit art. 114 al Constitutiei RM, "Justitia se infaptuieste in numele legii numai de instantele judecatoresti". Activitatea instantelor judecatoresti este reglementata de totalitatea normelor adoptate de catre stat pentru a garanta respectarea drepturilor si intereselor legitime ale persoanei la infaptuirea justitiei. Aceasta activitate se materializeaza prin procesul civil care se desfasoara de instanta, parti, organe de executare si alte persoane sau organe care participa la infaptuirea de catre instantele judecatoresti a justitiei in pricinile civile, in vederea realizarii sau stabilirii drepturilor si intereselor civile deduse judecatii. In forma cea mai simpla, procesul civil presupune participarea a doua persoane: reclamantul si pirirtul, adica partile procesului civil.

In aceasta lucrare voi urmari urmatoarele obiecive:
1) definirea conceptului de parte in procesul civil;
2) relevarea esentei si specificului drepturilor si obligatiilor procesuale;
3) analiza drepturilor procesuale comune partilor si drepturilor procesuale specifice fiecarei parti;
4) evidentierea obligatiilor partilor in procesul civil;
5) efectuarea concluziilor.
Elaborarea lucrarii s-a bazat pe aplicarea metodei analizei logice, utilizata cu incidenta maxima pe tot parcursul lucrarii; metoda observatiei, folosita in vederea evidentierii principiilor ce guverneaza partile in procesul civil, metodele deductiei si inductiei pentru elucidarea specificului drepturilor si obligatiilor procesuale ale partilor in procesul civil.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.