Partile fixe ale mecanismului motor

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

In timpul functionarii, blocul motorului este supus solicitarilor fortelor de presiune a gazelor, fortelor de inertie si momentelor acestora care au un caracter variabil. Totodata, apar solicitari suplimentare datorita incarcarii termice si strangerii la montaj a diferitelor organe.Datorita rolului functional si conditiilor de exploatare, pentru blocul motorului se impun anumite cerinte: rigiditat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Partile fixe ale mecanismului motor

In timpul functionarii, blocul motorului este supus solicitarilor fortelor de presiune a gazelor, fortelor de inertie si momentelor acestora care au un caracter variabil. Totodata, apar solicitari suplimentare datorita incarcarii termice si strangerii la montaj a diferitelor organe.Datorita rolului functional si conditiilor de exploatare, pentru blocul motorului se impun anumite cerinte: rigiditate si stabilitate dimensionala; usurinta montajului si intretinerii diferitelor parti componente ale motorului;

masa mica; forma constructiva simpla si simplitate de fabricatie.
In constructia automobilelor si tractoarelor cea mai larga utilizare o au motoarele cu cilindri in linie (fig. 2.1), cu cilindri dispusi in V (fig. 2.2) sau cu cilindri opusi (fig. 2.3).Fig. 2.2. Motor cu cilindrii in V. Din punctul de vedere al montarii cilindrilor, motoarele sunt cu cilindri intr-o piesa comuna cu carterul, monobloc (fig. 2.1 si 2.2) sau cu cilindri separati, demontabili (fig. 2.3).

Constructia monobloc este mai raspindita la motoarele cu lichid, pe cand cea cu cilindri separati se utilizeaza la motoarele racite cu aer. In cazul constructiei monobloc, se deosebesc mai multe solutii, si anume: cu camasi uscate (fig. 2.1), cu camasi umede (fig. 2.2), cu planul de separatie a baii de ulei sub axa arborelui cotit (fig. 2.1) sau cu acest plan in planul arborelui cotit (fig. 2.2).
Intrucat constructia motoarelor racite cu lichid si a celor racite cu aer prezinta deosebiri importante, in cele ce urmeaza se va analiza separat constructia blocurilor acestor motoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.